Σε αναβάθμιση και το αεροδρόμιο Καρπάθου -Του Μανώλη Δημελλά

Η χθεσινή συνάντηση του Δημάρχου Καρπάθου  με τον διευθύνων σύμβουλο της AEGEAN,κο Βασιλάκη,  έρχεται να δώσει ελπίδα και αισιοδοξία. Στον αέρα γίνεται κάτι θετικό, τουλάχιστον προγραμματίζεται.

Στο ραντεβού ήταν οι 15 εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων των άγονων γραμμών και έμαθαν από πρώτο χέρι το εκπονημένο πλάνο των διοίκησεων AEGEAN και Olympic Air.

Για τα επόμενα δυο χρόνια, διάστημα κατά το οποίο συνεχίζουν να ισχύουν και οι επιδοτούμενες γραμμές, όπως είναι σήμερα, θα υπάρχει αύξηση θέσεων αλλά και δρομολογίων, καθώς και οικονομικά κίνητρα, για τους επιβάτες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η εταιρεία, ενημέρωσε, ότι προγραμματίζει αύξηση δρομολογίων σε ποσοστό 15% έως 35% σε αεροδρόμια που εντάσσονται στις επιδοτούμενες γραμμές.

Επιπλέον, πρόκειται να δώσει κίνητρα με φθηνά εισιτήρια, αλλά και "δώρο" δωρεάν εισιτηρίου εάν υπάρχει ανταπόκριση από το εξωτερικό, προς αεροδρόμιο των επιδοτούμενων γραμμών.

Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός, ότι σε 15 ημέρες θα ανακοινωθούν τα καλοκαιρινά της δρομολόγια από και προς τα νησιά.



Όπως ακόμη διευκρίνισαν, η εταιρεία, θα προχωρήσει στα μέτρα αυτά αναβάθμισης, που αναμένεται να έχουν θετικά αποτελέσματα και στις τοπικές οικονομίες, αφού πιστεύουν σε αύξηση των επιβατών προς τα νησιά των επιδοτούμενων γραμμών και θα εκτιμήσει στη συνέχεια, αφού εφαρμοστούν για τα επόμενα δυο χρόνια, αν στη συνέχεια θα χρειαστεί να γίνουν αλλαγές.



Να θυμήσουμε ότι το ισχύον πρόγραμμα των επιδοτούμενων γραμμών αεροπλοΐας, θα ισχύει ως έχει και για τα επόμενα δυο χρόνια.


 

Ακόμη μια προσφορά για τις συνδέσεις νησιών άγονης γραμμής με το εξωτερικό με πτήσεις της AEGEAN ή της Olympic Air χωρίς χρέωση (€0 ναύλος, πλέον φόρων) για το εσωτερικό σκέλος τους μήνες Νοέμβριο- Μάρτιο και με χρέωση μόλις €20 ανά σκέλος (πλέον φόρων αεροδρομίων) για το διάστημα Απριλίου – Οκτωβρίου. Η δυνατότητα αυτή θα ισχύει για επιβάτες που ταξιδεύουν την ίδια ημέρα από εξωτερικό προς άγονες γραμμές (ή αντίστροφα) και εκτελούν και τα δύο σκέλη με πτήσεις της AEGEAN ή της Olympic air. To όφελος από αυτή τη νέα πολιτική για έναν επιβάτη που πηγαίνει π.χ. Παρίσι- Αθήνα – Κάρπαθο μετ’ επιστροφής και κάνει όλο το ταξίδι με τις δύο εταιρείες θα είναι της τάξεως των €100-140.

Ακόμη προβλέπεται αύξηση χωρητικότητας θέσεων (μεγαλύτερα αεροπλάνα) για τους μήνες Ιούλιο-Σεπτέμβριο σε 7 από τους προορισμούς άγονων γραμμών, όπου είναι εφικτό επιχειρησιακά/ εμπορικά (Νάξος, Αστυπάλαια, Ικαρία, Ζάκυνθος, Σκιάθος, Κάρπαθος, Κύθηρα).

Η αύξηση αυτή,  που αποτελεί πρωτοβουλία της εταιρείας και δεν επιφέρει κανένα επιπλέον κόστος (επιδότησης) για το κράτος, θα πραγματοποιηθεί πέραν των ελαχίστων προσδιοριζόμενων από την σύμβαση με την ΥΠΑ, για τους μήνες Ιούλιο – Σεπτέμβριο κατά 15-35% ανάλογα με το νησί μέσω χρήσης μεγαλύτερων αεροσκαφών, όπου αυτό είναι δυνατό. .


Είναι η πρώτη από τις  συναντήσεις  του Δημάρχου Καρπάθου Μιχάλη Χανιώτη, που έδωσαν αισιοδοξία και έκαναν ουσιαστικό το πρόσφατο ταξίδι στη Αθήνα και έχουν επόμενο να γεμίζουν τις "αποσκευές" του με νέα που επιτέλους, φέρνουν χαμόγελο στον τόπο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο νέες εταιρίες προσθέτουν το νησί στα δρομολόγια τους.  

Απομένει σε όλους μας, τους ταξιδιώτες, να δούμε αν απομείνουν κάποια χρήματα στο πορτοφόλι, για να μπορέσουμε και να πραγματοποιήσουμε τα ταξίδια των ονείρων μας ή θα καταλήξουμε να μετακινούμαστε με ψαρόβαρκες στο αιγαίο...

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...