Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαλάκου "το Σπήλαιο" Παναγιώτης Εγγλέζος με φωτορεπορτάζ ενημερώνει οτι ξεκίνησε το πιο δύσκολο μέρος της γιορτής γιαπρακιού στη Σάλακο, στις 30 Αυγούστου, που δεν είναι άλλο απο το μάζεμα των αμπελόφυλλων! Χιλιάδες φύλλα απο τα αμπέλια που κόβονται, θα φτιαχτούν κατάλληλα για να δεχτούν το εξαιρετικό μείγμα για τα γιαπράκια! Ο κ. Εγγλέζος γράφει: "Ξεκίνησε η προετοιμασία για την 17η Γιορτή Γιαπρακιου . Το μεγαλύτερο γαστρονομικό γεγονός του νησιού..ξεκινάει το ταξίδι του με τελικό προορισμό την 30 Αυγούστου....Με τα λόγια φτιάχνουν...... πολλά κάποιοι.. ιδού η Ρόδος ιδού και το...... Η πιο κουραστική διαδικασία για αυτό το μεγάλο γαστρονομικό γεγονός..."!