Σάββας Διακοσταματίου: «Χωρίς διάλογο το Δημοτικό Συμβούλιο - Καυτά ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεις»

Σάββας Διακοσταματίου: «Χωρίς διάλογο το Δημοτικό Συμβούλιο

Καυτά ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεις»

                                                         

 

Μετά τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, ο εκπρόσωπος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας ‘Ρόδος Δύναμη Πολιτών’ και υποψήφιος Δήμαρχος Σάββας Διακοσταματίου, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις για μια σειρά από καυτά ζητήματα του νησιού, τα οποία χρήζουν απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή και από τον ίδιο το Δήμαρχο, Αντώνη Καμπουράκη:

 

·       Για το θέμα της καθαριότητας:

 

«Γι ακόμη μια φορά, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου, ούτε εμείς, ούτε ο Ροδιακός λαός, λάβαμε καμία ουσιαστική απάντηση για το καυτό ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων και της καθαριότητας. Σήμερα, το νησί συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ενώ εσείς, που έχετε ακέραια την ευθύνη περιορίζεστε σε προειδοποιήσεις κατά των εργολάβων που εσείς αναδείξατε μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας, ότι θα προσφύγετε στη δικαιοσύνη. Για την ταμπακιέρα όμως, τίποτα! Συνεπώς, εσείς συνδιαλέγεστε με τους εργολάβους.

Κι από την άλλη, η παραίτηση του αντιδημάρχου Νίκου Καραμαρίτη από τη θέση της αντιδημαρχίας καθαριότητας είναι η τρανή απόδειξη, ότι δεν έχετε πια άλλες δικαιολογίες.

Εντύπωση δε, προκαλεί ότι ενώ απαξιώνετε το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής στην καθαριότητα και στο τροχαίο υλικό, ταυτόχρονα κάνετε μεταγραφές απ’ αυτήν, στην παράταξή σας. Όσον αφορά τις ενδεχόμενες δικαστικές εμπλοκές θα είναι εις βάρος του Ροδιακού λαού, του Τουρισμού και του νησιού, εν γένει, αφού κανείς δεν ξέρει πόσο χρονοβόρα θα είναι η διαδικασία».

 

·       Για τις παραλίες της ΕΤΑΔ

 

«Για τις παραλίες που ανήκουν στην ΕΤΑΔ και αφού απορρίψατε τη δική μας πρόταση, εσείς πότε θα προχωρήσετε στις διαδικασίες; Αύριο μπαίνει ο Ιούνιος και οι επαγγελματίες που έχουν τις επιχειρήσεις τους στις παραλίες, είναι σε απόγνωση αφού δεν μπορούν να ξεκινήσουν να εργάζονται. Κι εσείς σαν Δημοτική Αρχή, φέρετε την ευθύνη, ακέραια. Μην πετάτε το μπαλάκι στην ΕΤΑΔ. Υπάρχει λύση και δεν την επιλέγετε».

 

·       Για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

 

«Επίσης, για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ  που είχατε αναγγείλει ότι θα επανασυσταθεί και θα γίνει μια νέα αρχή, τώρα προχωράτε σε πεντάμηνες συμβάσεις. Τελικά, τι συμβαίνει με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ; Θα πρέπει να δώσετε στους εργαζόμενους που κρατάτε ομήρους αλλά και στην κοινή γνώμη, μια ουσιαστική απάντηση».

 

·       Για τη Νέα Αγορά

 

«Ειδικά για τη Νέα Αγορά: από τη μία περιμένουμε τη σύμβαση που θα έρθει στην Οικονομική Επιτροπή με το νέο ανάδοχο και από την άλλη, παρακολουθούμε την προσπάθεια που γίνεται σε προεκλογική περίοδο της ανανέωσης των συμβολαίων των καταστημάτων. Έχουμε ήδη διατυπώσει τις επιφυλάξεις μας, για το αν μπορούν να δοθούν οι παρατάσεις των συμβολαίων ή όχι».

 

 

Για όλα τα προαναφερθέντα, για τις ουσιαστικές απαντήσεις αλλά και για τις ‘κρυφές ατζέντες’ της Δημοτικής Αρχής, θα επανέλθουμε με στοιχεία.

 

 

                                             Εκ του γραφείου τύπου της παράταξης

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...