Πυρκαγιά στην περιοχή Αντένες της Κάσου - Κατάσβεση απο το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα : Εκδήλωση  πυρκαγιάς  στην  Ηρωική νήσο Κάσο και ενέργειες απόσβεσης  από το τμήμα πολιτικής προστασίας  του Δήμου Η. Ν. Κάσου .

- Χθες νωρίς το απόγευμα  ο Δήμος Ηρωικής νήσου Κάσου ενημερώθηκε για την εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή Αντένες  και πιο συγκεκριμένα στη θέση Λιμνάκια. Άμεσα κλήθηκε  το κλιμάκιο εθελοντών πυροσβεστών με  την συνδρομή  του Δημάρχου  Μιχάλη Ερωτόκριτου των αντιδημάρχων Δημήτρη Φραγκούλη, Γιάννη Νικολάου της Προέδρου του ΔΣ Νικολέττα Σοφίλα και του Δημοτικού Συμβούλου  Γιώργου Μηνακά.

 

      Στην περιοχή επιχείρησαν  παρουσία  εκπροσώπου του  Αστυνομικού σταθμού  του νησιού οι  εθελοντές, Μάρκος Ιερομόναχος, Βασίλης Βοναπάρτης, Γιώργος Β. Περσελής, Μανώλης Σοφίλας, Φίλιππος Μακρόπουλος, Μανώλης Σταματάκης, και ο Γιάννης Μιχ Ασπράς  (Αγάς).  Στην απόσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν όλα τα διαθέσιμα μέσα, το πυροσβεστικό  όχημα  και το  φορτηγό  βυτιοφόρο του Δήμου.  Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή , η πυρκαγιά απλώθηκε σε  6-7 εστίες   με  αποτέλεσμα  να κρίνεται απαραίτητη η συνδρομή και της κεντρικής υπηρεσίας   πολιτικής  προστασίας  η οποία άμεσα ανταποκρίθηκε  στο κάλεσμα της   Δημοτικής Αρχής με την αποστολή 7 μελούς πεζοπόρου  κλιμακίου πυροσβεστών από την Κάρπαθο.

 

      

   Κατά την διάρκεια της  επιχείρησης  ο Δήμαρχος  βρισκόταν σε συνεχή  τηλεφωνική επικοινωνία με  τον  διοικητή  Πυροσβεστική υπηρεσίας  Ρόδου καθώς και με  τον Περιφερειακό διοικητή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου . Λίγο  αργότερα  από την αναφορά του συμβάντος  έφθασε στην Κάσο με πλωτό  του Λιμενικού σώματος Καρπάθου το πεζοπόρο κλιμάκιο των πυροσβεστών συνοδευόμενο από τον προϊστάμενο του  πυροσβεστικού κλιμακίου της Καρπάθου . 

 

 

   Τελικά  μετά από  5 ώρες  επετεύχθη το σβήσιμο  της πυρκαγιάς που σύμφωνα με πληροφορίες  είχε σαν αποτέλεσμα να καούν 17 κυψέλες  καθώς και 120 στρέμματα χορτολιβαδικής  έκτασης.

 

 Από το  γεγονότος αυτό  κρίνεται  αναγκαία  η οριστική  συγκρότηση του εθελοντικού κλιμακίου πυροσβεστών του Δήμου Ηρωικής νήσου Κάσου καθώς επίσης και η προμήθεια  του κατάλληλου  εξοπλισμού αντιμετώπισης  πυρκαγιών ,   που  δω και δυο μήνες έχει  κολλήσει σε γραφειοκρατικές  διαδικασίες.   

 

      Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς  ο Δημος Ηρωικής νήσου Κάσου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά  όλους   όσους  κατέφθασαν στο σημείο  και κατέλαβαν  κάθε  δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της  πυρκαγιάς .

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...