Πρώτη αγωγή εργαζομένων ΕΡΤ: Στο πλευρό τους η κοινωνία της Κρήτης

Με τις καταθέσεις μαρτύρων ολοκληρώθηκε η  συζήτηση της αγωγής των απολυμένων  εργαζομένων της ΕΡΤ στην Κρήτη. Η διαδικασία ήταν σύντομη και οι μάρτυρες εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας που κατέθεσαν, αποτύπωσαν όλο το φάσμα λειτουργίας της ΕΡΤ στην Κρήτη, την πλήρη αποκοπή της ενημέρωσης που υπάρχει στο νησί από την 11η Ιουνίου υποστηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Κανείς δεν παραστάθηκε για την ΕΡΤ και τη ΝΕΡΙΤ, η συνήγορος ωστόσο, που εκπροσωπούσε μόνο το ελληνικό Δημόσιο, κατέθεσε ένσταση κατά της αγωγής που υποβλήθηκε κατά της ΕΡΤ και της ΝΕΡΙΤ, ζήτησε να υπάρξει αναστολή της διαδικασίας μέχρι να υπάρξει απόφαση του ΣτΕ προσθέτοντας ότι είναι αρμόδια τα  διοικητικά δικαστήρια και όχι τα πολιτικά. Η απόφαση του Πρωτοδικείου αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων.

Η κυβέρνηση φοβάται τον έλεγχο των δικαστηρίων μας και αυτό είναι για μας ενθαρρυντικό δήλωσε ο δικηγόρος της ΠΟΕΣΥ Τάσος Πέτρόπουλος.

Για άλλη μια φορά, συμπλήρωσε, προσπάθησε να λιπτοτακτήσει μέσα από ενστάσεις που δεν έχουν βασιμότητα.

Ο ίδιος έκανε λόγο για νέο ατόπημα της κυβέρνησης που επιθυμεί να αναθέσει την εκδίκαση της υπόθεσης στα διοικητικά δικαστήρια.

Το Δημόσιο λάκισε. Δεν είχε τίποτα να πει επί της ουσίας  και προσπαθεί με δικονομικά τερτίπια να εμποδίσει την υπόθεση αυτή συμπλήρωσε εκτιμώντας ότι το δικαστήριο θα χρειαστεί το αργότερο επτά μήνες για να βγάλει απόφαση.

Ο δικαστής όπως όφειλε ήταν ουδέτερος, υποστήριξε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Η διαδικασία ήταν γρήγορη, συμπλήρωσε o Π. Καλφαγιάννης, προσθέτοντας ότι δεν επετράπη στους συνδικαλιστές να είναι μάρτυρες και ότι αυτοί που κατέθεσαν ήταν εκπρόσωποι του κοινωνικού συνόλου.

Τα είπαν καλά το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Το δημόσιο δεν είχε να αντιτάξει τίποτα. Εμείς οιε εργαζόμενοι της ΕΡΤ είπαμε ότι παλεύουμε για να διώξουμε τις μνημονιακές πολιτικές να ξυπνήσουμε συνειδήσεις. Αρχίσαμε και δικαστικά. ο αγώνας δεν τελειώνει και θα συνεχίσουμε

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι.

Πρώτος κατέθεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Ο Γιάννης Κουράκης έκανε λόγο για πλήγμα στην ενημέρωση, επισημαίνοντας ότι η Κρήτη δεν μπορεί να καλυφθεί ενημερωτικά, χωρίς να υπάρξει δημόσιο ραδιόφωνο.

Την αισθητή απουσία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στο  νησί, επεσήμανε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου,  Ευρ. Κουκιαδακης φέρνοντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα της χθεσινής κορύφωσης των εορτασμών για την επέτειο των 100 χρόνων της Κρήτης με την Ελλάδα, εκδηλώσεις στις οποίες δεν υπήρχε πουθενά δημόσια τηλεόραση ή δημόσιο ραδιόφωνο.

Λαμβάνοντας το λόγο στη συνέχεια, ο  πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Ευρ.Στεφάνου, εξέφρασε τη μεγάλη λύπη του για το κλείσιμο του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Ηρακλείου σημειώνοντας ότι   αποτελούσε μια πλατφόρμα για το Πανεπιστήμιο Κρήτης, μέσω της οποίας μεταφέρονταν τα επιτεύγματα και τα προβλήματά του.

"Μετά από αυτό λείπει η ποιοτική ενημέρωση και δεν έχουμε την ίδια πρόσβαση στα ιδιωτικά μέσα" σημείωσε προσθέτοντας ότι το μαύρο έπεσε την ώρα που ετοιμαζόμασταν να συνεργαστούμε με την ΕΡΑ Ηρακλείου και καθηγητές και φοιτητές να πραγματοποιούμε εκπομπές στο σταθμό και να διοργανώνουμε μαζί εκδηλώσεις.

Σειρά ερωτημάτων τέθηκαν και από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη:

Μεταξύ αυτών: " Αν οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους;
 - Έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις;
 - Γιατί δεν έχουν επιδοθεί οι απολύσεις;

Πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων, έκαναν με τους δικηγόρους τους και τις προτάσεις τους, παρουσία των προέδρων τους, η ΕΣΗΕΠΗΝ, η ΠΟΕΣΥ, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ένωση Συντακτών Περιοδικού Τύπου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, το Κίνημα Πολιτών κατά του Χρέους και ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Πηγή:ΕΡΤ - cretalive

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...