Πολύμνια Γαλανού: Ναι στα απογευματινά χειρουργεία αλλά με τι κριτήρια και όπλα;

Χειμαρρώδης ως είναι, η πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών της Ρόδου Πολύμνια Γαλανού παρουσίασε σήμερα στον sky την προβληματική που υπάρχει για να ξεκινήσουν και στη Ρόδο τα απογευματινά χειρουργεία!

Η κ. Γαλανού τόνισε: «Ναι, είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε το νέο μέτρο, αν και πολύ φοβάμαι πως θα εκτινάξει το κόστος, αφού σίγουρα αλλιώς θα ξεκινήσουν και σίγουρα αλλιώς θα τελειώσουν με την γνωστή νοοτροπία. Δεν διακατέχεται αυτή από τους γιατρούς αλλά θα επιβληθεί, για να υπάρξει ταχύτητα στις επιδόσεις του τομέα της χειρουργικής».

Το νοσοκομείο της Ρόδου είναι έτοιμο, εκτός από διαδικαστικά και άκρως ενδιαφέροντα σημεία που θέλουν παρεμβάσεις, δήλωσε η κ. Γαλανού, όπως είναι η καθημερινή απαιτούμενη προσπάθεια για αποστείρωση των χειρουργείων. «Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε από το ένα στο άλλο χειρουργείο χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις και φυσικά η ενδελεχής αποστείρωση εργαλείων και χώρων δεν γίνονται απλά, απαιτείται χρόνος και εργασία», τόνισε η κ. Γαλανού υπογραμμίζοντας πως με κανονικές συνθήκες από τις 3 το μεσημέρι ως την άλλη μέρα το πρωί, είναι ικανοποιητικός χρόνος. Σε περίπτωση απογευματινών χειρουργείων, τι θα γίνει, αναρωτήθηκε η κ. Γαλανού, υπογραμμίζοντας πως αυτά θα πρέπει να συζητηθούν πριν από όλα τα άλλα προβλήματα.

Φυσικά η ίδια κατονόμασε την βασική έλλειψη προσωπικού σε όλα τα επίπεδα, αν και όσοι είναι στο νοσοκομείο δεν αρνούνται τέτοιες έξτρα υπηρεσίες αφού είναι προς οικονομικό τους όφελος.

Η κ. Γαλανού τόνισε πως το κόστος μιας εγχείρησης θα αυξηθεί υπερβολικά, όχι λόγω γιατρών αλλά λόγω της νοοτροπίας «να δίνουμε κάτι περισσότερο για να ικανοποιηθούμε αμέσως».

Ως προς το γενικό πλαίσιο και την λειτουργία του νοσοκομείου της Ρόδου, επανέλαβε τις πάγιες θέσεις πως το ίδρυμα γέρασε πριν ενηλικιωθεί λόγω της κακής συντήρησης και των δυσμενών συνθηκών από την εποχή του κορωνοϊού.

ΠΗΓΗ: skyrodos

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...