Πολιτισμός, δικαίωμα του λαού και όχι εμπόρευμα! Eκδήλωση του ΚΚΕ στη Ρόδο

Κυριακή 13 Οκτώβρη 7.00μμ Δημοτικό Θέατρο Ρόδου  
Πολιτισμός, δικαίωμα του λαού και όχι εμπόρευμα!
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, κάνουν εδώ και καιρό προσπάθεια, να αναπτύξουν τομείς του πολιτισμού, τους οποίους ηθελημένα, οι πλουτοκράτες κρύβουν και κρατάνε μακριά το λαό και την νεολαία.
Σε καλούμε να συμμετάσχεις στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουμε για την λαϊκή παράδοση , μέσα από το χορό και την μουσική.
Ο πολιτισμός, η σύγχρονη καλλιτεχνική μας παραγωγή και η πολιτιστική μας κληρονομιά, αντιμετωπίζονται χυδαία ως εμπόρευμα. Πολιτισμός θεωρείται αυτό που φέρνει «χρήμα και κέρδος», σε αυτούς που ήδη έχουν χρήμα και προσπαθεί να δείξει ευχάριστο και ελκυστικό έναν κόσμο που σαπίζει.
Για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ σκοπός του πολιτισμού δεν είναι όλα αυτά αλλά να αναπτύσσει και να διευρύνει τους πολιτιστικούς ορίζοντες του λαού και της νεολαίας και να βοηθάει στο να αναπτυχθούν πνευματικές και ψυχικές δυνάμεις τέτοιες, που θα δημιουργήσουν την κοινωνική ζωή που θα πατάει πάνω στις ανάγκες τους.
Φυσικά , βασική προϋπόθεση για την ενίσχυση τέτοιου είδους πολιτισμού είναι το να έχεις κοινό. Όταν ο λαός και η νεολαία , βασανίζονται από το  άγχος για το αν θα έχουν δουλειά, για τον αν θα πληρωθούν και πόσα θα πάρουν, για το ότι είναι εποχιακοί υπάλληλοι και δεν ξέρουν αν θα πάρουν ανεργία, μέσα σε όλα αυτά τα άγχη λοιπόν που βομβαρδίζουν την καθημερινότητα τους, θεωρούν «περιττή πολυτέλεια» τον πολιτισμό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μετατρέπονται σε παθητικούς καταναλωτές του χυδαίου πολιτισμού που προάγεται.
Το ζήτημα του πολιτισμού , δεν είναι κάτι ξεκομμένο από όλα τα υπόλοιπα. Οι κοινωνικές συνθήκες που βιώνει ο λαός και η νεολαία επηρεάζουν την ουσία του πολιτισμού. Άρα η λύση είναι να παλέψει ο καθένας από το δικό του μετερίζι ώστε να αλλάξει αυτόν τον κόσμο που γεννά τόσα προβλήματα για τις λαϊκές οικογένειες και μετατρέπει δικαιώματα του λαού , όπως ο Πολιτισμός, ο Αθλητισμός , η Παιδεία, η Υγεία σε ακριβοπληρωμένα και ανούσια εμπορεύματα.
Σήμερα , η μοναδική φιλολαϊκή διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση και τα προβλήματα που γεννά, είναι η επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού, η οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, της πραγματικής ελευθερίας: του ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ
Θα συμμετέχουν:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΙΑΚΩΝ ΡΟΔΟΥ "Ο ΓΛΑΥΚΟΣ"
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΚΗΤΩΝ  "Ο ΜΥΡΤΟΣ"
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΡΟΥ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
& ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ "ΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ"

Παραδοσιακό Συγκρότημα με τους:
ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΡΑΓΥΙΟ(Λύρα - Τραγούδι)
ΦΩΤΗ ΕΛΙΑΜΟ (Σαντούρι)
ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΛΚΙΑ (Λαούτο)
ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥΛΟ (Μπουζούκι

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...