Ποιος θα υιοθετήσει έναν Καρπάθιο ήρωα; του Μανώλη Δημελλά

 

Λένε πως ο παράδεισος είναι ένας τόπος γεμάτος από κουτάβια που υποδέχονται με φιλιά όσους καταφέρουν να περάσουν την πόρτα του. 

Λόγια θα πεις και την άλλη στιγμή θα προσπεράσεις, αφού λιγοστά είναι τα υπόλοιπα πλάσματα που  έχουν τύχη και καταφέρνουν να γλυτώσουν από τον  ανθρώπινο εγωισμό και τη καταστροφική μανία μας. 

Ο μικρός πρωταγωνιστής της ιστορίας μας είναι ένας σκυλάκος, ο μελί κούκλος της φωτογραφίας, που βρέθηκε σε άθλια κατάσταση στα περίχωρα των Μενετών. 

Ήταν δεμένος με μια αλυσίδα κι από την πείνα έβλεπες μόνο τα παΐδια του, άραγε τη αμαρτίες πλήρωνε;

 Όμως με την παρέμβαση της Αστυνομίας, μόλις πριν 15μέρες, δόθηκε στη Jose και κείνη, όπως κάνει κάθε φορά με τα πλάσματα που συναντά παρατημένα ή βασανισμένα, τον φρόντισε, κατάφερε να τον αναστήσει και τον βάφτισε…hero!

Πράγματι είναι ένας ήρωας που κατάφερε να ξεπεράσει τα βάσανα και τη σκλαβιά, να επιβιώσει και σήμερα να ψάχνει τον άνθρωπο του, αναζητά το παντοτινό του σπίτι.

Άραγε θα σταθεί τυχερός ο Hero; Θα βρεθεί μια οικογένεια για αυτό το μικρό πλασματάκι;

Τα τελευταία χρόνια η Jose van Rossum και κάποιοι λιγοστοί εθελοντές, δείχνουν το καλό μας πρόσωπο. Έχουν φροντίσει δεκάδες καρπαθόσκυλα, μάλιστα αρκετά από αυτά βρήκαν την τύχη τους και ταξίδεψαν σε ανθρώπους που τ΄αγάπησαν και σήμερα ζουν στην κεντρική Ευρώπη! 

Μα, έχει γραφτεί τόσες φορές, τα αδέσποτα πλάσματα, ειδικά αυτά που ονομάζουμε ζώα «συντροφιάς», δείχνουν το χαρακτήρα, την ανημποριά κάθε ανθρώπινης κοινωνίας.

Είναι κρίμα αλλά ο Δήμος του νησιού, που έχει την ευθύνη για τα αδέσποτα, πέρα από τα λόγια δε στάθηκε ικανός να βοηθήσει, ούτε καν να διαθέσει ένα μικρό κονδύλι για τη φροντίδα τους και για αυτό κανείς δε θα απολογηθεί.  

Αυτές τις γιορτές, όπου κι όπως αν είμαστε, ας θυμηθούμε τα πιο αθώα, τα πιο βασανισμένα πλάσματα της Καρπάθου. 

Ας γίνουμε η φωνή και τα μάτια τους κι αν μπορούμε, αν θελήσουμε να βοηθήσουμε, ας αναλάβουμε μια φιλοξενία, ας στείλουμε τροφή ή ότι άλλο σκεφτούμε να διαθέσουμε (ξύλινα σπιτάκια, κουβέρτες, φάρμακα, χρήματα) στο: 

@SafehouseforKarpadogs.

Περισσότερες πληροφορίες για τα αδέσποτα της Καρπάθου: 

(https://www.facebook.com/groups/1224797297572923/?multi_permalinks=2212721272113849&notif_id=1544901351757023&notif_t=group_activity)

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...