Ποιοί βουλευτές προωθούν κυβέρνηση ειδικού σκοπού


του Αντώνη Γαλανόπουλου-Στην δεξαμενή των ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών - που αποτελεί για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ «επίζηλη» στη μεταξύ τους μάχη για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας - καταγράφονται ενδιαφέρουσες ζυμώσεις και ακόμη πιο ενδιαφέρουσες έριδες.       

Έσχατο κρούσμα είναι η ανακοίνωση πέντε βουλευτών των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών με την οποία στρέφονται κατά του προέδρου της Κοινοβουλετικής Ομάδας Πάρι Μουτσινά.

Ο τελευταίος εμφανίζεται να προωθεί πρωτοβουλία για την σύσταση μια κυβέρνησης εθνικής ενότητας με στόχο να ξεφύγει η χώρα από τα αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται.

Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση των Οδυσσέα Βουδούρη, Χρυσούλας Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Θόδωρου Παραστατίδη και Πέτρου Τατσόπουλου που είναι «συγκάτοικοι» στους Δημοκρατικούς Βουλευτές.  

Στην ανακοίνωση τους, χαρακτηρίζουν τις απόψεις του κ. Μουτσινά «προσωπικές» και σημειώνουν ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το θέμα.

Ο Πάρις Μουτσινάς σε δηλώσεις του στο The.TOC.gr δηλώνει πως δεν επιθυμεί επ ουδενί να ποδηγετήσει τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές.

«Σέβομαι τη λειτουργία της ΚΟ και δεν θέλω να τραυματίσω ούτε τη σχέση μου μαζί τους, ούτε την ανεξαρτησία τους» λέει.

Δεν αρνείται πάντως ότι «οι επαφές συνεχίζονται» με αρκετούς βουλευτές, αλλά και εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες που βλέπουν θετικά τη δημιουργία κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

Εγχείρημα αρκετά δύσκολο, όπως ομολογεί ο ίδιος καθώς δεν φτάνει μόνο να γίνει πράξη, αλλά «πρέπει να καθορίσουμε και προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί».

Σε αντίθεση με τον κ. Μουτσινά και την ήπια στάση που κρατά έναντι των «πέντε», άλλοι βουλευτές εμφανίζονται ιδιαίτερα επιθετικοί.

Τα περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού προκαλούν έριδες και ρήγμα στους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές   

Τους καταλογίζουν (ιδιαίτερα στους Οδυσσέα Βουδούρη, Ραχήλ Μακρή και Θόδωρο Παραστατίδη) ότι εμφανίζονται ως «λαγοί» προωθώντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που δεν επιθυμεί –όπως βέβαια και η κυβέρνηση- να αποκτήσει η κυβέρνηση ειδικού σκοπού μόνιμη θέση στις πολιτικές συζητήσεις.

Υπέρ των θέσεων του κ. Μουτσινά τάχθηκε και ο Κώστας Γιοβανόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ fm».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής δήλωσε μεταξύ άλλων ότι σε τέτοιες περιστάσεις χρειάζεται συμμαχία όλων των καλών ώστε να διασωθεί η χώρα.

Μουτσινάς και Γιοβανόπουλος υποστηρίζουν τη ζύμωση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Αντιδρούν Βουδούρης, Ραχ. Μακρή, Θ. Παραστατίδης, Γιαταγάνα και Τατσόπουλος  

Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη της συζήτησης για τον σχηματισμό κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» έγινε στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου με αφορμή την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Κατά την διάρκεια της τριήμερης συζήτησης είχε προκαλέσει δυσφορία σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση η αιφνίδια συμπόρευση αρκετών βουλευτών –όχι μόνο ανεξάρτητων- σχετικά με την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Σχετικές προτάσεις είχαν καταθέσει από το βήμα της Βουλής οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, Νίκος Σηφουνάκης, αλλά και οι ανεξάρτητοι Σπύρος Λυκούδης, Κώστας Γιοβανόπουλος, Βασίλης Οικονόμου, Βύρων Πολύδωρας, Χρήστος Αηδόνης και Γιώργος Κασαπίδης.

Βουλευτές έλεγαν σήμερα στο «the.TOC.gr » ότι ο κύκλος αυτός έχει διευρυνθεί και όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, τότε η επιχείρηση θα δει και το φως της δημοσιότητας.

the toc.gr

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...