Πλούσια Παιδαγωγικά και Καλλιτεχνικά η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

 Πλούσια Παιδαγωγικά και Καλλιτεχνικά η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

 

Ένας πολύ πλούσιος σε δραστηριότητες Απρίλιος για το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, φτάνει στο τέλος του, έχοντας γεμίσει εμπειρίες, δράσεις και γνώσεις τους μαθητές και τις μαθήτριες μας. Συνδιοργανώσεις, φεστιβάλ μουσικής, σημαντικά συνέδρια, συναυλίες, μιούζικαλ, συμμετοχές σε μουσικούς, καλλιτεχνικούς, ποιητικούς διαγωνισμούς και αθλητικά γεγονότα, πλούτισαν την καθημερινότητα της σχολικής μας κοινότητας και ανέδειξαν πολύπλευρα ταλέντα και παιδιά που εργάζονται μεθοδικά και δυναμικά για να τα καταφέρουν, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν καλλιτεχνικές δημιουργίες, επισκέψεις σχολείων, διάφορα πολιτιστικά- ερευνητικά προγράμματα, καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις με αφορμή τα μαθήματα επιστημονικών πεδίων όπως, τις ξένες γλώσσες, τα μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες και τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες (φιλολογικά μαθήματα, κ.ά.).

Έτσι το Μουσικό Σχολείο Ρόδου αναπτύσσει μία εξωστρεφή δράση, με τη στήριξη των εκπαιδευτικών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και φορέων του τόπου, όπως του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και της Διεύθυνσης Β’θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Με την ευρεία και πλούσια δέσμη δραστηριοτήτων οι μαθητές και οι μαθήτριες μας, αποκτούν σημαντικές δεξιότητες και εμπειρίες ζωής που τους διαμορφώνουν ως ανθρώπους και αυριανούς πολίτες. Η εμβάθυνση στη μουσική και στις τέχνες, σε συνδυασμό με τα διάφορα επιστημονικά πεδία, ενισχύει την αναγνώριση της αισθητικής αξίας, την εκφραστικότητα και τη δημιουργικότητα. Πέραν αυτού, οι συμμετοχές σε εκδηλώσεις και διαγωνισμούς ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την ικανότητα να αντιμετωπίζουν προκλήσεις. Τα Μουσικά Σχολεία ομολογουμένως λειτουργούν ως πυλώνες πολιτισμού, προωθώντας την κοινωνική συνοχή και την εκπαίδευση σε πολλαπλά επίπεδα. Πέρα από τη μουσική εκπαίδευση, προσφέρουν στους μαθητές και τις μαθήτριες τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέους κόσμους και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους στηρίξουν σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

Με τη συνεχή δέσμευση και τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών και των μαθητών, μαθητριών και τη στήριξη των γονέων τους, διαμορφώνουν μια υγιή, δεμένη σχολική κοινότητα όπου η τέχνη και η πολιτιστική ανάπτυξη αποτελούν προτεραιότητες, παράλληλα με τα μαθήματα γενικής παιδείας, διαμορφώνοντας ολοκληρωμένους χαρακτήρες, με γνώσεις, αισθητική, ενσυναίσθηση και κριτική άποψη.

Στις σελίδες μας στο διαδίκτυο musicschoolrhodes.gr, youtube.com/musicschoolrhodes, facebook.com/musicschoolrhodes, μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλη τη δραστηριότητα μας.

Ευχόμενοι χρόνια πολλά, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, σας ενημερώνουμε ότι από τις 13 έως τις 31 Μαΐου 2024, θα υποβάλλονται οι αιτήσεις των κηδεμόνων των μαθητών, μαθητριών που θέλουν να συμμετέχουν στην διαδικασία επιλογής για την Α’ Γυμνασίου του επόμενου σχολικού έτους Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας  https://gym-mous-rodou.dod.sch.gr/eisagogi-a-gymnasiou. Εκ της Διευθύνσεως.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...