Παρασκευάς προς Στουρνάρα: Ποιόν κοροϊδεύετε, τον εαυτό σας η την κοινωνία;

ΠΡΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΙΩΑΝΝΗ

ΑΘΗΝΑ


Κύριε Υπουργέ,


Δεν βλέπω τηλεόραση, την έχω απορρίψει και σαν μέσο ενημέρωσης και σαν μέσο ψυχαγωγίας, έχει καταντήσει το πιο επικίνδυνο μέσο χειραγώγησης και εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων.

Κατά λάθος, για κακή μου τύχη, έπεσα πάνω σε μια εκπομπή μεταμεσονύκτια στην οποία εσείς προσκεκλημένος απαντούσατε σε ερωτήσεις πολιτών, πιθανόν επιλεγμένων, για τη σημερινή Οικονομική κατάσταση και για το ποιες είναι οι πιθανές προοπτικές.

Άντεξα όχι περισσότερο από πέντε λεπτά, μετά δεν ήξερα πως να αντιδράσω, να σπάσω τη συσκευή δεν το αποφάσιζα, δεν έφταιγε η συσκευή, έχει τον διακόπτη που την κλείνεις, (είναι η πιο σοβαρή πρόταση που έχω να κάνω στους συμπολίτες μου, κλείστε τις τηλεοράσεις για να μην αποβλακωθείτε εντελώς), άρχισα να βρίζω για την κατάντια αυτής της χώρας για την οποία όπως όλοι έτσι και εγώ έχω ένα μικρό η μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Έπεσα σε κατάθλιψη με τη σκέψη του πως είναι δυνατόν να μας Κυβερνούν άνθρωποι με τη λογική, την ευστροφία και την εξυπνάδα του κυρίου που εμφανίζεται ως Υπουργός Οικονομικών.

Έμεινα με την απορία πως άντεξαν και σε άκουγαν τόση ώρα οι προσκεκλημένοι και ερωτώντες και πως δεν έπεσε η οροφή του στούντιο που σας φιλοξενούσε.

Υπάρχουν δυο ενδεχόμενα κύριε Υπουργέ, η ζείτε σε άλλη χώρα η πιστεύετε ότι οι κάτοικοι αυτής της χώρας είναι τελείως ηλίθιοι, ότι και να ισχύει από τα δύο είναι και τα δύο άκρως επικίνδυνα για τη ψυχική μας υγεία.

Οι απαντήσεις σας για όλα όσα σας ζητήθηκε να απαντήσετε ήταν εκτός τόπου και χρόνου, για την ανεργία, τα πράγματα βελτιώνονται είπατε, πως με τα νούμερα που σας δίνουν οι Υπηρεσίες που δεν ξέρουν την μαύρη τους την τύφλα και κοροϊδεύουν και εσάς και τον εαυτό τους;

Για την Επιχειρηματικότητα, ανοίγουν είπατε νέες επιχειρήσεις, δεν πάτε μια βόλτα να δείτε τα λουκέτα που μπαίνουν σωρηδόν κάθε μέρα; και ακόμα δεν ήρθε ο χειμώνας που θα στενάξει το Σύμπαν.

Έχετε τολμήσει έστω και μια φορά στη ζωή σας να κάνετε μια δουλειά με τη Δημόσια Διοίκηση για να διαπιστώσετε ότι είναι αδύνατον να κάνεις κάτι;

Έχετε καταλάβει ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι κάνουν ότι δουλεύουν και το Δημόσιο ισχυρίζεται ότι τους πληρώνει;

Έχετε γνώση για το ότι θελήσεις να κάνεις και απαιτείται η οποία αδειοδότηση εμπλέκονται πάνω από δέκα δεκαπέντε Υπηρεσίες; και θα είσαι από τους τυχερούς αν καταφέρεις να έχεις κάποιο αποτέλεσμα σε ένα η ενάμιση χρόνο;

Με το ύφος του διάσημου οικονομολόγου, προς Θεού δεν αμφισβητώ τα διπλώματα που έχετε, ότι ξεπεράσαμε τον κάβο και ότι το πρώτο θετικό βήμα είναι το φετινό Πρωτογενές πλεόνασμα και ότι σύντομα θα βγούμε στις αγορές για δανεισμό;

Ποιον κοροϊδεύεται κύριε Υπουργέ τον εαυτό σας ή τον κοσμάκη, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, είναι η δεν είναι το σύνολο των τοκοχρεολυτικών δόσεων περίπου 70 δις για το διάστημα 14-17; από που θα βρεθούν; μήπως από τη συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή επί δικαίων και αδίκων;

Ζητήσατε και μάλιστα λίγο ειρωνικά, "αν έχει κάποιος άλλη πρόταση ας μου την πει, είμαι πρόθυμος να ακούσω", διπλό το δούλεμα κύριε Υπουργέ, ούτε ακούτε ούτε βλέπετε, μάτια και αυτιά έχετε μόνο για τους εντολοδόχους σας.

Από μικρός έμαθα ένα πράγμα, εκεί που η Οικονομία δεν μπορεί να δώσει λύση, τη λύση την δίνει η Πολιτική, εσείς και αυτή κατά πως φαίνεται έχετε πάρει οριστικό διαζύγιο, όποιοι το ξεχνούν πληρώνουν το αντίστοιχο τίμημα, το να πληρώσετε εσείς προσωπικά δεν με απασχολεί, το δυστύχημα είναι ότι τη δική σας ολιγωρία θα την πληρώσουμε όλοι και δεν θα υπάρχει πια "οδός επιστροφής".

Δεν θέλω και πολύ στεναχώρια, δεν ισχυρίζομαι ότι οι προκάτοχοι σας ήταν καλύτεροι, με την ίδια βάρκα αρμενίζετε όλοι σας.


Με εκτίμηση,


ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

π. ΝΟΜΑΡΧΗΣ, π. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΡΟΔΟΣ  10/10 /2013


ΥΓ: Σας την είπε “κατά το κοινώς λεγόμενο” ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ “τώρα είναι η ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα”, καταλάβατε τι είπε; “τρέξτε οι Έλληνες τα ξεπουλούν όλα, τώρα είναι η ευκαιρία σας”.

Ο Νοών νοείτω κ. Υπουργέ.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...