Παρέμβαση του Επάρχου Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου για εκτελούμενα οδικά έργα στο νησί της Καρπάθου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Έπαρχος Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου έχοντας γίνει λήπτης πολλών παραπόνων και καταγγελιών από αγανακτισμένους συμπολίτες μας για την κατάσταση του οδοστρώματος του Επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή Χα του Δ.Δ. Απερίου  και τη διαπίστωση ότι στην περιοχή αυτή εκτελούνται έργα με αυτεπιστασία από το Δήμο Καρπάθου απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον υπεύθυνο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, κ. Εμμανουήλ Σαίτη.

«Κύριε Αντιδήμαρχε,                                                                  

Προ ενός και πλέον μηνός συνεργείο του Δήμου ξεκίνησε εργασίες επί του οδικού επαρχιακού δικτύου στην περιοχή Χα, Απερίου προκειμένου να περάσει σωλήνας ύδρευσης.  Συγκεκριμένα έχει ανοιχτεί στενή τομή (χαντάκι) η οποία μάλιστα δεν είναι στην άκρη του δρόμου  αλλά ένα  περίπου μέτρο μέσα από τα  όρια του δρόμου προκειμένου να τοποθετηθεί ο σωλήνας.

Σε ένα μόνο τμήμα του διανοιχθέντος αυλακιού έγινε η αποκατάσταση στη στρώση του με άσφαλτο ενώ στο υπόλοιπο, το αυλάκι παραμένει ανοιχτό με ότι αυτό συνεπάγεται.

Είναι ημέρες τώρα που οι εργασίες έχουν σταματήσει , το χαντάκι παραμένει ανοιχτό ενώ η επιβαλλόμενη σήμανση για την αποφυγή ατυχημάτων είναι σχεδόν ανύπαρκτη. 

Η όλη αυτή απαράδεκτη κατάσταση έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες συμπολιτών  μας  κυρίως οδηγών δικύκλων  πολλοί από τους οποίους τραυματίσθηκαν μετά από πτώση των δικύκλων τους λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας και της μη αποκατάστασης της τομής.

Παράλληλα δεχόμαστε αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες και καταγγελίες από τουριστικά πρακτορεία, γραφεία ενοικιάσεων δικύκλων και αυτοκινήτων και από επαγγελματίες οδηγούς.

Επειδή η παρέμβαση στο Επαρχιακό δίκτυο στο συγκεκριμένο σημείο έγινε αυθαίρετα  και χωρίς την προβλεπόμενη χορήγηση άδειας  από το αρμόδιο Τμήμα του Επαρχείου και επειδή η κατάσταση εγκυμονεί  κινδύνους νέων ατυχημάτων λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας εξαιτίας  της τουριστικής περιόδου,  σας καλώ άμεσα να παρέμβετε για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στο συγκεκριμένο σημείο , την τοποθέτηση της απαραίτητης σήμανσης  και για τη συνέχιση των εργασιών να υπάρξει ενημέρωση  και έγκριση από την αρμόδια υπηρεσία του Επαρχείου.

Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε  στις διαδικασίες που προβλέπει ο σχετικός νόμος.»

 

 

 

                                                     Από το Γραφείο Τύπου του Επαρχείου

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                    

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...