Πέτρος Σπανός, Σχολικός Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, υποψήφιος με την Νησιωτική Ανατροπή

Πέτρος Σπανός, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος
Οι περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου διεξάγονται σε περίοδο οξείας οικονομικής κρίσης. Η αυξανόμενη ανασφάλεια, η εντεινόμενη ανεργία, οι σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, καθώς και η πλήρης αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, σφραγίζουν τις εξελίξεις, με αποτέλεσμα οι εκλογές αυτές να προσλαμβάνουν εκτός από αυτοδιοικητικά και έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερα,  ως κάτοικοι των νησιωτικών περιοχών  με τις ποικίλες ανισότητες,  βιώνουμε  καθημερινά συνθήκες έντονης ανασφάλειας, γιατί βασικές κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, όχι μόνο δεν ικανοποιούνται αλλά υποβαθμίζονται καθημερινά.
 Ειδικότερα στην εκπαίδευση η υποχρηματοδότηση, η επιδείνωση της εργασιακής, οικονομικής και κοινωνικής θέσης των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, ο φόβος και ο ανταγωνισμόςμε την εφαρμογή του Π.Δ. για την αξιολόγηση, οδηγούν αναπόφευκτα σε δραματική υποβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης και της επαγγελματικής θέσης του/της εκπαιδευτικού. Το αποτέλεσμα, συνεπώς των εκλογών, θα αποτελέσεικρίσιμο σημείο καμπήςκαι θα καθορίσει τις μελλοντικές  εξελίξεις για το εκπαιδευτικό μας έργο και τα δικαιώματά μας.
Μετά από τρία χρόνια της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στο Νότιο Αιγαίο, η εμπειρία είναι ότι η αυτοδιοίκηση μετατράπηκε σε ένα διαχειριστή των κεντρικών πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης χωρίς καμία αυτοτέλεια και χωρίς δυνατότητα πρωτοβουλιών για επίλυση των τοπικών προβλημάτων που εντείνονται.
O συνδυασμός ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ   με επικεφαλής τον Μπενέτο Σπύρου, καταξιωμένο καιάφθαρτο αυτοδιοικητικό πρόσωπο, στον οποίο καταθέτω και εγώ τη συμβολή μου ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, δεν επιδιώκει ναείναι απλώς άλλη μια περιφερειακή κίνηση για τις εκλογές, αλλά μια επιλογή που έχει να κάνει με βαθύτερες επιλογές όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο συνείδησης, αξιών, τρόπου ζωής, πολιτισμού και παιδείας.
Επιδιώκουμε να αλλάξουμε την πολιτική στο Ν. Αιγαίο αλλά και να αλλάξουμε και εμείς μέσα από τη συνεργασία, την κοινή δράση, τη συμμετοχή μας στην καθημερινή ζωή των νησιών, τη συμμετοχή μας στους θεσμούς, για  ένα περιφερειακό εναλλακτικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα διεκδικεί, το δικαίωμα στο αυτονόητο: Να ζήσουμε στον τόπο που γεννηθήκαμε ή που επιλέξαμε, με αξιοπρέπεια!
«Κάνε άλμα πιο γρήγορα από τη φθορά..»!Οδυσσέας Ελύτης
Πέτρος Σπανός, Σχολικός Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης  Δωδεκανήσου, f/bpetrosspanos

Βιογραφικό Σημείωμα

Πέτρος Σπανός, Σχολικός Σύμβουλος Α/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου

Κατάγομαι από την Αργολίδα και γεννήθηκα το 1955. Σπούδασα δάσκαλος στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τρίπολης και ολοκλήρωσα  διετή μετεκπαίδευση στις επιστήμες της Αγωγής, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο  Δημοτικής Εκπαίδευσης (Μ.Δ.Δ.Ε.). Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης της  Παντείου  Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών.

Συμμετείχα σε ερευνητικές και μελετητικές ομάδες με αντικείμενο έρευνας και μελέτης το ρατσισμό στην παιδική ηλικία και την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα ερευνητικά  αποτελέσματα έχουν   ανακοινωθεί σε συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στην Κύπρο, έχουν δημοσιευτεί στον αθηναϊκό τύπο και σε εκπαιδευτικά περιοδικά και έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογική έκδοση.

Υπηρέτησα ως δάσκαλος σε σχολικές μονάδες της Αττικής και   διευθυντής για μια 10ετία στο  17o Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας “Έλλη Αλεξίου”(1992-2002).  
Από το 2003  υπηρετώ για τρίτη συνεχή θητεία ως σχολικός σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νότιο Αιγαίο (2003-2007 στις Κυκλάδες, με έδρα τη Σύρο) και από το 2007 έως σήμερα στα Δωδεκάνησα, στην 3η Εκπαιδευτική Περιφέρεια με έδρα τη Ρόδο.

Δίδαξα  σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ενηλίκων που υλοποιήθηκαν σε διάφορα  Κ.Ε.Κ. του Ν. Κυκλάδων, ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής του ΕθνικούΚέντρου Πιστοποίησης -Ε.Κε.Πις.

Ως  επιμορφωτής του Ινστιτούτου ΔιαρκούςΕπιμόρφωσης Ενηλίκων- Ι.Δ.Ε.Κ.Ε., υλοποίησα προγράμματα «Συμβουλευτικής Γονέων» στις Κυκλάδες.

Υπήρξα εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων-ΠΕΣΣ(2003-2006) και διετέλεσα πρόεδρος  και αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του  Περιφερειακού Τμήματος Νοτίου Αιγαίου της ΠΕΣΣ(2009-2010).

Εκλεγμένος επί σειρά ετών (1980-1997) σε Δ.Σ. τοπικών Δασκαλικών Συλλόγων της Αττικής και αντιπρόσωπος σε Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε, αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΠΕ Δ΄ Αθηνών επί σειρά ετών, μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλλιθέας Αττικής(1997-1999), μέλος του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου (Μ.Κ.Ο.), με έδρα τη Ρόδο.

Δραστηριοποιούμαι και υποστηρίζω πρωτοβουλίες και δράσεις τέχνης,πολιτισμού και οικολογίας:
•    Συμμετοχή και συντονισμός κινηματογραφικών προβολών των «Φίλων του Σινεμά» στη Σύρο.
•    Υποστήριξη του παιδικού κινηματογραφικού φεστιβάλ ecokids.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...