Ο Χαράλαμπος Κόκκινος στην EUROPEAN SPACE EXPO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ•Ο Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΗΝ EUROPEAN SPACE EXPO( ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ) ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η Ε.Ε ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
•ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ΄΄
-Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κος Χ. Κόκκινος επισκέφθηκε την Ευρωπαική Έκθεση Διαστήματος ( European Space Expo) που πραγματοποιείται στην Αθήνα ( Μάρτιος -  Απρίλιος 2015) σε ειδικά διαμορφωμένο θόλο στην Πλατεία Συντάγματος.
Η Έκθεση διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα οφέλη και τις εφαρμογές των ευρωπαϊκών διαστημικών προγραμμάτων στην καθημερινή τους ζωή.
         Στην Έκθεση λαμβάνουν μέρος  επιχειρήσεις , ερευνητικοί και ακαδημαϊκοί φορείς , και αναδεικνύουν έργα και εφαρμογές διαστημικής τεχνολογίας που ήδη υλοποιούνται και λειτουργούν στην Ελλάδα , δημιουργώντας σημαντικά οφέλη σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Ο ι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία, μέσω μιας διαδραστικής εμπειρίας, να γνωρίσουν από κοντά το ευρύ φάσμα των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών, καθώς και να παρακολουθήσουν σχετικές παρουσιάσεις από ειδικούς ,και να ενημερωθούν για τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η Ελλάδα από τα ελεύθερα και ανοικτά δεδομένα και από τα ευρωπαϊκά διαστημικά προγράμματα
Ο Χ. Κόκκινος συνομίλησε με συμμετέχοντες στην έκθεση και τόνισε ότι :’’ Η Διαστημική Έρευνα και η καθιέρωση μιας Ευρωπαικής Διαστημικής Πολιτικής, είναι για την Ελλάδα πολύτιμη, ειδικά σήμερα που απαιτείται η καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας στους νέους ανθρώπους και η υποστήριξη της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών στην πατρίδα μας, για ένα λαμπρότερο μέλλον για τους Έλληνες επιστήμονες , που δυστυχώς όλο και περισσότεροι εγκαταλείπουν  την χώρα για αναζήτηση ευκαιριών στο εξωτερικό . Ζούμε στον αιώνα του ΄΄ Ηλεκτρονικού Διαφωτισμού΄΄ που χαρακτηρίζεται από την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας. Αποτελεί μονόδρομο η επένδυση στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες’’

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...