Ο Χαράλαμπος Κόκκινος ενημέρωσε τον Σαμαρά για τα προβλήματα των νησιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ•‘ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ’- Ο Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΕ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ENVE)
•    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. Α. ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κος Χ. Κόκκινος στα πλαίσια της συμμετοχής του -ως μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών της Ε.Ε - παρέστη χθες 4/5/2015  στην συνεδρίαση της  Επιτροπής για το Περιβάλλον ,την Κλιματική Αλλαγή και την Ενέργεια (ENVE) στις Βρυξέλλες
Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα όπως οι  πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ενεργειακή Ένωση ,η  Ανάπτυξη του δυναμικού της ωκεάνιας ενέργειας, το Πρωτόκολλο του Παρισιού( ένα σχέδιο στρατηγικής για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής μετά το 2020) και  η συμβολή των Περιφερειών και των Δήμων σε ζητήματα Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας.
Στην τοποθέτηση του ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε ότι :  ΄΄Το έργο της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε είναι σήμερα αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε καθώς Ευρωπαικές Περιφέρειες- όπως αυτή του Ν. Αιγαίου- έχουν να αντιμετωπίσουν πληθώρα προβλημάτων λόγω της πολυνησιωτικότητας και της ιδιομορφίας τους. Η ανάγκη στήριξης είναι ιδιαίτερα σημαντική λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας  για το κάθε νησί που έχει την ιδιομορφία του και τις δικές του ξεχωριστές ανάγκες .
Απαιτείται η χρηματοδότηση περιφερειακών προγραμμάτων για την ενεργειακή θωράκιση των νησιών και για την υλοποίηση περιβαλλοντικών έργων, ώστε να τεθούν οι βάσεις για  αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη των νησιωτικών περιφερειών.
Βρισκόμαστε μπροστά σε κλιματική αλλαγή που θα επηρεάσει την Ε.Ε αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Οι κανόνες και οι νόμοι που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει επιτέλους να τηρηθούν και όχι να εξαγγέλλονται για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους.
Τα κράτη μέλη της ΕΕ οφείλουν να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα μπροστά στις μεγάλες εξελίξεις που διαδραματίζονται και να επιβάλλουν την τήρηση των κανόνων εν όψει της κλιματικής αλλαγής, με στόχο να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές το φυσικό περιβάλλον που αξίζουν και δικαιούνται’’
Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του ο κ. Χ. Κόκκινος συνταξίδεψε με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά ( ο οποίος είχε συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ και ευρωπαίους αξιωματούχους για το ελληνικό ζήτημα) και τον ενημέρωσε για το διογκούμενο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στα νησιά μας, για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση μετά την αιφνιδιαστική αφαίμαξη των πόρων της από την κυβέρνηση και για το κλίμα αβεβαιότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία λόγω των κυβερνητικών παλινωδιών.
 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...