Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ρόδου ζητά την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στο νησί

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

& ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΡΟΔΟΥ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

 

e-mail: syllogosperodou@gmail.com

 

Ρόδος 22/08/2019

 

ΠΡΟΣ:   Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε.
               μέλη του Συλλόγου μας , Δ.Ο.Ε.                                                                                            

                            ΚΟΙΝ.: Μ.Μ.Ε.

 

 

 

Θέμα: «Αναστολή εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής Εκπαίδευσης στο δήμο Ρόδου»

 

Tην Τρίτη 13/08/2019, εν μέσω καλοκαιριού και ενώ έχουν γίνει οι προετοιμασίες εξεύρεσης αιθουσών για τα νέα τμήματα στα Νηπιαγωγεία του δήμου Ρόδου είτε μετά από παραχώρηση αιθουσών από Δημοτικά Σχολεία, είτε με την διαδικασία που προβλεπόταν για την εγκατάσταση προκάτ, εκδόθηκε τροποποίηση ΚΥΑ (Φ.15/27268/Δ1/21-02-2019) όπου εξαιρούνται από την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης 13 Δήμοι της χώρας μεταξύ αυτών και ο Δήμος Ρόδου, παρότι ο νόμος 4521/2018 προέβλεπε την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης από το σχολικό έτος 2019 – 2020. Η αναστολή για το δήμο Ρόδου εκδόθηκε παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ρόδου συνέδραμε έμπρακτα με προτάσεις για εξεύρεση χώρων και ήταν δυνατή η εφαρμογή της δίχρονης κανονικά σύμφωνα με τον νόμο.

Η απερχόμενη ηγεσία του Δήμου Ρόδου, δεν προχώρησε έγκαιρα στις απαραίτητες ενέργειες έχοντας ήδη από το 2018 μείνει έξω από την πρώτη φάση εφαρμογής της Δίχρονης και τότε με το ίδιο επιχείρημα της αδυναμίας εξεύρεσης χώρων και παρότι σύμφωνα με το ίδιο το ΥΠΑΙΘ, υπάρχουν ήδη δεσμευμένα κονδύλια για την τοποθέτηση και τον εξοπλισμό των απαιτούμενων αιθουσών και για τις αντίστοιχες προσλήψεις εκπαιδευτικών και ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και έχουν δοθεί ενδεικτικά λειτουργικά κενά. Επιπλέον υπάρχει δέσμευση της νέας Δημοτικής αρχής για την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού των αιθουσών που έχουν παραχωρηθεί με την 660/2019 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ρόδου ζητά την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης Κ.Υ.Α. η οποία δεν λαμβάνει υπόψη της τα σοβαρότατα ζητήματα που θα δημιουργηθούν για τα νήπια και τις οικογένειές τους, αγνοεί τη δυνατότητα της άμεσης δρομολόγησης λύσεων των προβλημάτων και κινείται πολιτικά στην κατεύθυνση των αποφάσεων της πολέμιας, πάνω στο ζήτημα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, Κ.Ε.Δ.Ε.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλους τους Δήμους της χώρας με την αναγκαία χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση τόσο του κτηριακού ζητήματος και της υλικοτεχνικής υποδομής όσο και της ουσιαστικής στήριξης με μόνιμους νηπιαγωγούς (γενικής και ειδικής αγωγής) και παύση κάθε είδους χρηματοδότησης της φοίτησης μέσω voucher.

ΤΟ ΔΣ

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...