Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδο έκοψε την πίτα του

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδο, με όραμα την υποστήριξη της ανιδιοτελούς προσφοράς αίματος στην Κρατική Υπηρεσία Αιμοδοσίας, χωρίς διακρίσεις και με πίστη στην αξία και τη δύναμη της αλληλεγγύης και της αγάπης για το συνάνθρωπο, γιόρτασε με εκδήλωση την κοπή της βασιλόπιττας του, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, στην κατάμεστη και πάντα φιλόξενη Ταβέρνα ΜΙΜΑΚΟΣ, στις Καλυθιές.

Την χοροεσπερίδα τίμησαν με την παρουσία τους Βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων που αποτελούν διαχρονικούς συνοδοιπόρους των Αιμοδοτών.

Σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και συναίσθημα, ξετυλίχθηκε το νήμα της ιστορίας του Συλλόγου των Αιμοδοτών από το 1989 έως σήμερα, που έχει εξελιχθεί σε έναν ζωντανό οργανισμό προσφοράς με μετρήσιμα αποτελέσματα για τους περισσότερους συμπατριώτες μας.

Μετά την ευλογία και την κοπή της βασιλόπιττας από το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ολύμπου κ. Κύριλλο, υπογράφηκε από τους δυο Προέδρους το Πρακτικό Αδελφοποίησης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» με το Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σκοπός της αδελφοποίησης όπως τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών κ. Φιλήμονας Νικολάου  είναι οι δράσεις του Ερυθρού Σταυρού να ανταμώνουν με την Εθελοντική Αιμοδοσία, υπηρετώντας κοινά ιδεώδη βαθιάς κοινωνικής ευθύνης, με αισθήματα αλληλεγγύης, συναλληλίας και παροχής προς τον άγνωστο συνάνθρωπό μας.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ρόδου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Σταματία Παρασκευά, στην ομιλία της αναφέρθηκε στην ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού , που είναι γεμάτη με προσωπικές ιστορίες ανιδιοτελούς προσφοράς ξεχωριστών ανθρώπων που εθελοντικά υπηρετούν με συνέπεια τις αρχές του Ανθρωπισμού, του Αλτρουϊσμού και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας τιμής ένεκεν στον πολύ αγαπητό μας Πρόεδρο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και Πολιτευτή της Ν.Δ. κ. Αντώνη Γιαννικουρή, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της εθελοντικής του προσφοράς και της συμβολής του στην προώθηση του Εθελοντισμού, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της διαχρονικής στήριξης και βοήθειας του στους Αιμοδότες της Ρόδου.

Με την εξαιρετική αυτή βραδιά η απερχόμενη διοίκηση του Συλλόγου ευχαρίστησε πρωτίστως τους δεκάδες αιμοδότες που η προσφορά του αίματος τους αποτελεί την «κορωνίδα» της πράξης ανθρωπισμού και συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο, γιατί το αίμα του αιμοδότη μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ θανάτου και ζωής.

Με δεδομένη την προγραμματισμένη για την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και τις αρχαιρεσίες που θα ακολουθήσουν στις 12 του μηνός  η απερχόμενη διοίκηση του Συλλόγου, στα πρόσωπα των Βουλευτών Δωδεκανήσου κ. Μίκας Ιατρίδη και κ. Γιάννη Παππά καθώς των Αντιπεριφερειαρχών κ. Χρήστου Ευστρατίου, κ. Χαρούλας Γιασιράνη και κ. Κάλλιστου Διακογεωργίου, του Αντιδημάρχου  Ρόδου, κ. Τάσου Σπανού και των Αυτοδιοικητικών κ. Γιάννη Θεμέλαρου και κ. Σάββα Καραταπάνη, που με την παρουσία τους τίμησαν και ενίσχυσαν οικονομικά το Σύλλογο, αναγνωρίζει εμπράκτως την σπουδαιότητα της συνεργασίας και εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες της.

Ιδιαιτέρως δε ευχαριστεί και εκφράζει βαθιά ευγνωμοσύνη στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Πόκκια, Ηγούμενο της Ιεράς Μονή ΘΑΡΡΙ, για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει για να ενδυναμώσει το κοινωνικό έργο της αιμοδοσίας στο νησί μας.

Ο Σύλλογος μας ευχαριστεί επίσης τον αγαπητό  και σεμνό γέροντα π. Φιλήμονα Πόκκια, που μέσα από τους στίχους, με βλέμμα γαλήνιο, φωτισμένο νου και πατρική αγάπη αποτελεί φωτοδότη της αιμοδοσίας.

Πριν η βραδιά κλείσει με το γλέντι, με την ορχήστρα του Γιώργου Καλορμάκη έγινε ακόμα μια τιμητική διάκριση. Αυτή προς τον κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτη της Ταβέρνας ΜΙΜΑΚΟΣ, που έλαβε ως δώρο «καρδιάς» το ίδιο το πορτρέτο του, που φιλοτέχνησε «ο δικός μας»  ζωγράφος,  Γιάννης Χαλκιάς, σε ένδειξη της πολύχρονης και σημαντικής προσφοράς του στην πολυετή κάλυψη των εξόδων των χοροεσπερίδων του συλλόγου μας.

 

 

--

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...