Ο Παπά – Γιώργης απο το Καστελόριζο: Δεν μας τρομάζει κανείς

Στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου μίλησε το πρωί ο Αρχιερατικός επίτροπος Καστελλορίζου Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μαλτέζος, Εφημέριος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης για 50 και πλέον χρόνια. Ο άνθρωπος που όλοι, οι κατά καιρούς Πολιτειακοί και πολιτικοί άρχοντες γνωρίζουν με το μικρό του όνομα: Ο παπά- Γιώργης του Καστελλορίζου. Άνθρωπος ειλικρινής , προσηνής, χαμογελαστός, με ένα λόγο αγαπημένος.

Δημοσιογράφος:«Τι έγινε πάλι στο νησί;» τον ρωτήσαμε.

παπά – Γιώργης: «Απ΄το μπαλκόνι μου δεν βλέπω ούτε κουπί, αν ρωτάτε για αυτά που ακούμε. Διότι πολλά ακούμε, τίποτα δεν βλέπουμε».

Δημοσιογράφος: «Έστω, αυτά που ακούτε, επηρεάζουν τη ζωή των Καστελλοριζιών παπά Γιώργη;»

παπά- Γιώργης: «Είναι στην καθημερινότητά μας. Ούτε μας επηρεάζουν, αλλά ούτε καν σχολιάζονται».

Δημοσιογράφος: «Πως είναι η ζωή στο νησί αυτό τον καιρό;»

παπά – Γιώργης: «Προς το παρόν βλέπω μια κίνηση από Δωδεκανήσιους και την υπόλοιπη Ελλάδα που έρχονται για να μας στηρίξουν. Κότερα από απέναντι μπορεί να μην είχαμε αλλά μας ήρθαν πολλά από Ρόδο και Κύπρο. Με την παρουσία της πρόσφατα και η πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου τονώθηκε το αίσθημα της ηθικής και Εθνικής υποστήριξης. υποστήριξη. Το ίδιο και τα μεγάλα συνέδρια. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για μας. Μας δίνουν θάρρος. Τώρα που μιλάμε είναι στο νησί και πολλά συνεργεία καναλιών διαφόρων εθνικοτήτων.
Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε ο παπά Γιώργης, είμαστε περί τις 230 ψυχές πάνω στο νησί. Ελάτε το βραδάκι να δείτε τι γίνεται στο λιμάνι! Ο κόσμος στα καφενεδάκια και τα εστιατόρια απολαμβάνει άλλος τον καφέ του, άλλος το τσίπουρό του, άλλος το ψαράκι του….».

«Δεν αισθανόμαστε απομονωμένοι…»

Ο παπά Γιώργης τονίζει πως οι Καστελλοριζιοί δεν αισθάνονται απομονωμένοι. «Μια χαρά είμαστε. Ταχτικά τα ακτοπλοϊκά και τα αεροπορικά δρομολόγια μας τονώνουν το αίσθημα της ασφάλειας».

Μετά από 50 χρόνια που είχε να συμβεί κάτι τέτοιο ο Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου, Χάλκης καί Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος ο Β χειροτόνησε
και δεύτερος εφημέριο τον π. Χρήστο Συμεωνίδη που υπηρετεί στον Ναό του Αγίου Γεωργίου των Πηγαδιών. «Αυτό το ζήτησα από το Μητροπολίτη γιατί έχω παιδιά, εγγόνια που βρίσκονται σε Ρόδο Νίσυρο ακόμη και Κύπρο και τα στερούμαι. Είναι και η ηλικία μου….»

Δημοσιογράφος: «Το μήνυμα του παπα- Γιώργη του Καστελλορίζου ποιο είναι;»

παπά – Γιώργης: «Το καστελλορίζο δεν θα νοσήσει ποτέ κατ αρχάς από τον Κορονοϊό. Δεν φοβόμαστε την πανδημία. Εχουμε λάβει τα μέτρα μας. Δεν έχει κανένα φόβο. Κατά δεύτερον έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη τις ΄Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας μας. Αν συμβεί κάτι που ελπίζω πως δεν θα συμβεί οτιδήποτε, θα ανταποκριθούμε και πολύ καλά όπως πρέπει. Οι απώλειες θα είναι από την πλευρά των γειτόνων και όχι από μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας αποτελούν εγγύηση.»

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...