Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης στη Ρόδο για τη μετάπτωση του κτηματολογίου στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Στη Ρόδο βρέθηκε και πάλι ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης προκειμένου να επιλυθούν τα πολλά προβλήματα του αντιμετωπίζει το Κτηματολόγιο Ρόδου εν όψει της μετάπτωσης του στο Εθνικό Κτηματολόγιο που θα γίνει το επόμενο έτος. Επισκέφθηκε στο Κτηματολόγιο, είχε σύσκεψη στα γραφεία του δικηγορικού συλλόγου όπως και του ΤΕΕ Δωδεκανήσου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ρόδου στο δημαρχείο.

Ο κ. Κυρανάκης σε δηλώσεις του είπε ότι «προετοιμάζουμε το έδαφος για τη μετάπτωση του κτηματολογιου στο εθνικό κτηματολόγιο. Μέχρι 1ης Νοεμβρίου λειτουργεί με το καθεστώς του υπουργείου δικαιοσύνης όπου ανήκει ακόμη και σταδιακά θα μεταφερθεί στο υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης.» σημείωσε. Ηδη έχουν προσληφθεί τρεις πολιτικοί μηχανικοί-συνέχισε ο κ. Κυρανακης και από τον Σεπτέμβριο δικηγόροι θα ελέγχουν τις εισερχόμενες πράξεις.

Ο κ. Κυρανάκης σε ερώτηση για το πως προσλαμβάνονται οι μηχανικοί στο κτηματολόγιο είπε ότι υπάρχουν δυο δυνατότητες είτε με την προγραμματική σύμβαση με το δήμο Ρόδου είτε με την προγραμματική ανάμεσα στο κτηματολόγιο και το ΤΕΕ.

Στις συναντήσεις που είχε ο κ. Κυρανάκης στη Ρόδο τον συνόδευαν οι βουλευτές Γιάννης Παππάς και Μίκα Ιατρίδη.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...