Ο Εμμ. Καπετανάκης και η ΑΠΕΚ καταγγέλλουν τα όσα ψευδώς αναφέρονται περί συμπαιγνίας με τον κ. Νταή

Δελτίο τύπου της ΑΠΕΚ

Σε συνέχεια δημοσιεύματος του αξιότιμου Δημάρχου Καρπάθου κου Νισύριου, το οποίο έκπληκτοι διαβάσαμε στις 12/09/2019, σχετικά με την ενδοπαραταξιακή σύγκληση των μελών της δημοτικής ομάδας του καθώς και τους ισχυριζόμενους λόγους διαγραφής του νεοεκλεγέντος προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κου Νικόλαου Νταή, προς αποκατάσταση της αλήθειας η παράταξη ΑΠΕΚ επιθυμεί να δηλώσει τα εξής:

Η παράταξη ΑΠΕΚ και ο επικεφαλής της Εμμ. Καπετανάκης καταγγέλλουν τα όσα ψευδώς αναφέρονται περί συμπαιγνίας της παράταξής μας με τον κ. Νταή, μέχρι πρότινος σύμβουλο της παράταξης ΝΕΑ ΠΝΟΗ.
Οι αυθαίρετοι, απαράδεκτοι και αήθεις ισχυρισμοί προσβάλλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια του επικεφαλής και των συμβούλων της ΑΠΕΚ, διαταράζουν ανεπανόρθωτα την ισορροπία της συνεργασίας μεταξύ των τριών παρατάξεων και υπονομεύουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και αξίες που αφορούν στην πρόταση και εκλογή προεδρείου του Δημοτικού συμβουλίου.

Οι διατυπώσεις της επιστολής του κου Δημάρχου φρονώ ότι όχι μόνο αδικούν, άλλα και αποκρύπτουν τα πραγματικά περιστατικά που οδήγησαν στη διαγραφή του κου Νταή, η εκλογή του οποίου δυσαρέστησε την μειοψηφία των δημοτικών συμβούλων.

Η ΑΠΕΚ αλλά και εγώ ως επικεφαλής δεν έχουμε κανένα προσωπικό ή άλλο άμεσο ή έμμεσο συμφέρον, ούτε κάποια συγγένεια, για την τελική εκλογή είτε του κου Νταή είτε του κου Παραγυιού και ούτε φέρουμε την ευθύνη για τους χειρισμούς και τις επιλογές των συμβούλων της παράταξης του κου Δημάρχου.
Λυπάμαι διότι το κλίμα που υπήρχε προ των εκλογών με ύβρεις και ψέματα έχει μεταφερθεί και στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Προφανώς η όλη διαδικασία καταδεικνύει ποια συμφέροντα θίγονται, πολλώ δε μάλλον εφόσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, που περιγράφονται στην εγκύκλιο 87 (εκλογή μελών των προεδρείων στα νέα δημοτικά συμβούλια) και ορίζει στην παράγραφό της 4.1 Ά ότι θα πρέπει να προηγηθεί «υποχρεωτικά μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελών της παράταξης του Δημάρχου, δίχως να είναι επιτρεπτή η εξωτερίκευση προ-ειλημμένων αποφάσεων από τα μέλη των παρατάξεων». 

Αντίθετα, ο κ. Δήμαρχος αντί να ακολουθήσει τις προϋποθέσεις του νόμου περί μυστικής ψηφοφορίας, προτίμησε να ζητήσει από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του να επικυρώσουν την υποψηφιότητα του κου Παραγυιού υπογράφοντας ένα έγγραφο που είχε συνταχθεί από τον ίδιο - γεγονός που εγείρει ερωτήματα ως προς τον σεβασμό του κου Δημάρχου στους νόμους και στις διαδικασίες που ορίζουν το θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης. 

Ακολούθως κατά την παράγραφο 4.2 ΄Β της εγκυκλίου, στην συνέχεια «το Δημοτικό συμβούλιο καλείται από τον προεδρεύοντα να επικυρώσει ως σώμα με ψηφοφορία την εκλογή των υποδειχθέντων υποψηφίων»,διαδικασία την οποία ακολουθήθηκε και επιλέχθηκε ο κος Νταής έναντι του κου Παραγυιού, υποψήφιοι και οι δύο από την παράταξη του κου Νισύριου.

Προσβλέπω σε συνεργασία μόνο κάτω από συνθήκες διαφάνειας και αμοιβαίου σεβασμού και μόνο με όσους δεσμεύονται να τηρήσουν τους όρους της νομιμότητας.

Αναμένω από τον κο Δήμαρχο, όπως προβεί άμεσα σε ανάκληση των αναληθών του ισχυρισμών περί συμπαιγνίας, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της εύρυθμης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΆΤΑΞΗ ΑΠΕΚ

Ο Επικεφαλής της παράταξης

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...