Ο Δημήτρης Γάκης με τους εκπροσώπους των Τελωνειακών υπαλλήλων Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του με φορείς και πολίτες, συναντήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με εκπροσώπους των Τελωνειακών υπαλλήλων Ρόδου.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με κεντρικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και ειδικότερα οι εργαζόμενοι στα Δωδεκάνησα.
Κατά την συζήτηση αναδείχτηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας, η οποία φέρνει τους υπαλλήλους στα όρια της αντοχής τους ειδικότερα τους θερινούς μήνες όπου λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης αυξάνεται κατακόρυφα ο φόρτος της εργασίας τους. Η έλλειψη επαρκών υποδομών επιτείνει τα προβλήματα δημιουργώντας αφόρητες συνθήκες εργασίας.
Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των τελωνειακών υπαλλήλων ενημέρωσαν το Δημήτρη Γάκη για την κατάφορη αδικία που το ελληνικό δημόσιο τους έχει προκαλέσει εξ αιτίας της δικαστικής διεκδίκησης του κλαδικού επιδόματος ΔΕΤΕ. Ουσιαστικά τιμωρούνται πολίτες γιατί άσκησαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της αναζήτησης του δικαίου τους στην ελληνική δικαιοσύνη.
Η απαίτηση χορήγησης του επιδόματος ΔΕΤΕ έγινε νόμιμα από τους εργαζόμενους με την κατάθεση δικαστικών αγωγών κάθε χρόνο κατά του ελληνικού δημοσίου.
Παρά την δικαίωση τους τόσο από το Πρωτοδικείο όσο και από το Εφετείο, το Ελληνικό δημόσιο προσέφυγε στο ΣτΕ το οποίο ανέπεμψε τις αγωγές στο Εφετείο επιδικάζοντας τους δικαστικά έξοδα 1.104 € για κάθε έτος διεκδίκησης. Παρουσιάζεται το παράδοξο εργαζόμενοι που διεκδίκησαν κάποιο ποσό να καλούνται να το επιστρέψουν προσαυξημένο κατά 1.104 € ανά έτος διεκδίκησης.
Η απόφαση αυτή τιμωρεί τους εργαζόμενους που είχαν το θάρρος άσκησης του δικαιώματος της διεκδίκησης του δικαίου τους, με χαράτσι 4 έως 5 χιλιάδων ευρώ κατά μέσο όρο στον καθένα, οδηγώντας τους σε οικονομικό αδιέξοδο.
Ο βουλευτής ενημέρωσε τους εργαζόμενους πως ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν το δίκαιο των αιτημάτων τους και θα τα προωθήσει με όλες τις δυνάμεις του και σε όλα τα επίπεδα, αναγνωρίζοντας τις  δυσκολίες του επαγγέλματος των τελωνειακών υπαλλήλων, τονίζοντας πως είναι ένας από τους νευραλγικούς τομείς του δημοσίου τομέα, απαραίτητος για την ορθή λειτουργία ενός ευνομούμενου κράτους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως οι δημόσιες υπηρεσίες με επάρκεια προσωπικού και υποδομών είναι απαραίτητες για παροχή υψηλών υπηρεσιών στους πολίτες και επιχειρήσεις της χώρας, όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη πολιτεία. Στόχος μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και να υλοποιήσει την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης ώστε οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες του δημοσίου να γίνουν πραγματικότητα σε κάθε τομέα, στην υπηρεσία του πολίτη.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

  ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΙΑΣ  ΚΑΙ MEΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2024 ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...