Ο Δήμος Λέρου, πρωτοπόρος για άλλη μια φορά προχώρησε στην εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων με εφαρμογές αιχμής για τους δημότες

ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ

- ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

- Ο Δήμος Λέρου, πρωτοπόρος για άλλη μια φορά προχώρησε στην εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων με εφαρμογές αιχμής για τους δημότες.

- Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε η τοποθέτηση δύο έξυπνων ιστών.

 

Η θέση εγκατάστασης τους επιλέχθηκε με γνώμονα την εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού αλλά και των επισκεπτών.

 

 

 

 

 

Τα συστήματα εγκαταστάθηκαν σε δύο καίριες θέσεις ο πρώτος μπροστά από την τεχνική υπηρεσία που βρίσκεται δίπλα στον κεντρικό λιμένα του νησιού και ο δεύτερος στο δημοτικό πάρκινγκ στα Άλιντα όπου υπάρχει έντονη τουριστική δραστηριότητα.

 

 

 

 Ο  Έξυπνος ιστός πέραν των φωτιστικών σωμάτων led περιέχει σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, σταθμό φόρτισης αυτοκινήτων και δικύκλων, πινακίδα ψηφιακής απεικόνισης όπου μπορούν να προβάλλονται μηνύματα μέσω προγράμματος απομακρυσμένης διαχείρισης, μετεωρολογικός  περιβαντολογικός   σταθμός, Camera υψηλής  ανάλυσης.

 

 

 

Είναι σημαντικό να προσφέρουμε υπηρεσίες  προστιθέμενης αξίας στου δημότες και στους επισκέπτες μας.

 

Η εγκατάσταση των σταθμών φόρτισης πέραν των προσδοκώμενων κερδών που θα έχει ο δήμος από την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας, θα δημιουργήσει πόλο έλξης για όσους τουρίστες διαθέτουν ηλεκτρικά οχήματα καθώς και κίνητρο για την απόκτηση τους από τους δημότες.

 

 

 

Ο δήμος εξετάζει να δώσει κίνητρο με δωρεάν φορτίσεις των ηλεκτρικών οχημάτων στους επισκέπτες που θα επιλέξουν να επισκεφθούν το όμορφο νησί μας, το νησί που προσπαθεί να γίνει πράσινο και όσο το δυνατόν λιγότερο ρυπογόνο προς το περιβάλλον.

 

Η θέση στάθμευσης αφορά μόνο ηλεκτρικά οχήματα.

 

 

 

Μαζί με τις υπόλοιπες πρωτοβουλίες που έλαβε η δημοτική αρχή υποβάλλοντας και εντάσσοντας το Δήμο Λέρου σε προγράμματα για την μικρό-κινητικότητα όπως τα ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά οχήματα καθώς  και τα ΣΦΗΟ (σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων), συνεχίζουμε να εξελίσσουμε και να δημιουργούμε.

 

 Οραματιζόμαστε ένα σύγχρονο νησί όπου θα διατηρηθεί η παράδοση μας, αλλά πάνω από όλα ένα καθαρό περιβάλλον. 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...