Ο δήμαρχος Κω ζητά απο τον Ν.Χαρδαλιά την απαγόρευση μετακίνησης απο Κάλυμνο προς Κω λόγω covid-19

Αξιότιμε Υπουργέ,

- το τελευταίο διάστημα παρατηρείται και πάλι ραγδαία και ανεξέλεγκτη αύξηση κρουσμάτων Covid_19 στο γειτονικό νησί της Καλύμνου.

Η κατάσταση ενώ φαινόταν να έχει ελεγχθεί για κάποιο διάστημα δυστυχώς επιδεινώνεται.

Η Κως διατηρεί συνεχή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κάλυμνο, από όπου καθημερινά αφικνούνται πολίτες, κυρίως για επαγγελματικούς λόγους, κατά κύριο λόγο μέσω του λιμένα Μαστιχαρίου αλλά και του κεντρικού λιμανιού στην πόλη της Κω, καθώς και ταξιδιώτες προς και από Αθήνα μέσω του αεροδρομίου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ».

Η ελεύθερη μετακίνηση προσώπων από μια επιβαρυμμένη περιοχή, όπως η Κάλυμνος, προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, ειδικά μετά το σημερινό πρώτο θάνατο συμπολίτη μας, ασθενούς από Covid, στο νησί μας και την εμφάνιση κρουσμάτων διασποράς του ιού.

Πιστεύω πως είναι απολύτως άδικο για την κοινωνία της Κω, η οποία έχει επιδείξει έως σήμερα συμμόρφωση στα μέτρα προστασίας και αυτοπροστασίας από την πανδημία, να τίθεται σε κίνδυνο εξαιτίας ανεξέλεγκτης μετακίνησης ατόμων από επιβαρυμένες περιοχές.

Από εσάς ζητάμε, την απαγόρευση μετακίνησης από Κάλυμνο προς Κω και όταν αυτό επιβάλλεται, κατ’ εξαίρεση, οι μετακινούμενοι να είναι υπόχρεοι σε test Covid προκειμένου να ταξιδέψουν.

 

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Κω

 

Θεοδόσης Α. Νικηταράς 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...