Ο Γιάννης Κρητικός απαντά στο δήμαρχο Παπακαλοδούκα για το ...μπαλκόνι της Σύμης!....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Γιάννης Κρητικός προς Δήμαρχο  Σύμης : “Αφήστε το show και δουλέψτε με σοβαρότητα”

-“Έχετε μπροστά σας δύο δρόμους: της Μόριας και της Κω. Εσείς θα αποφασίσετε πως θέλετε να είναι το νησί σας σε μερικούς μήνες” αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης

Παιδείας, σε παρέμβασή του για το “μπαλκόνι της Σύμης”

 

 

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει τις τελευταίες ώρες μέσω Δελτίων Τύπου, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, κ. Γιάννης Κρητικός δήλωσε:

 

“Παρακολουθώ έκπληκτος τον τρόπο με τον οποίο η Δημοτική Αρχή της Σύμης και ο Δημόσιος Συνήγορος - Συμπαραστάτης της (παράταξη της μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου) διαχειρίζονται το θέμα που έχει προκύψει τελευταία με τις αυξημένες ροές μεταναστών στο νησί της Σύμης.

Όταν ο τόπος σου δοκιμάζεται, ψάχνεις να βρεις λύσεις. Εκπονείς ένα σχέδιο, φτιάχνεις έναν οδικό χάρτη και ψάχνεις να βρεις συμμάχους για να το πραγματοποιήσεις. Δυστυχώς με κραυγές, αφορισμούς και μόνο επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος το μόνο που κατάφερε η Δημοτική Αρχή Σύμης ήταν να στείλει ένα άσχημο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και να δυσφημίσει το πανέμορφο νησί αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο δεν υπάρχει σχέδιο δράσης αλλά δυστυχώς δεν επιδιώκει τη συνεργασία με όσους μπορούν να βοηθήσουν.

Έχετε μπροστά σας δύο δρόμους, κύριοι: της Μόριας και της Κω. Εσείς θα αποφασίσετε πως θέλετε να είναι το νησί σας σε μερικούς μήνες. Βλέπουμε, μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, τα όσα γίνονται στη Μόρια καθημερινά. Στην Κω, και παρά τα προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν, επικράτησε η σύνεση και η συνεννόηση με αποτέλεσμα να κλείσουν οι περισσότερες πληγές και να μπει το νησί σε ρυθμούς ανάκαμψης. Και αυτό το οφείλουμε σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, η συμβολή του οποίου υπήρξε καθοριστική στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Ας αφήσουμε τα σόου και ας δουλέψουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όπως αρμόζει στους εκλεγμένους άρχοντες ενός τόπου. Οι εποχές είναι επικίνδυνες, οι περιστάσεις απαιτούν λεπτούς χειρισμούς και η Ιστορία θα είναι σκληρή με όσους και όσες δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.’’

 

 

Το Γραφείο Τύπου

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...