Ο Αντώνης Καμπουράκης αποχαιρετά τον πατέρα του Βασίλη: Ήσουν πάντα η Αρχή! Καλό ταξίδι, πατέρα μου

Πρωτόγνωρη ήταν η προσέλευση κόσμου στην κηδεία του Βασίλη Καμπουράκη στον ιερό Ναό του Ευαγγελισμού που τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης. 

Ο 88χρονος ξενοδόχος, απο τους πρωτοπόρους της τουριστικής ανάπτυξης εφυγε απο τη ζωή μετά απο μια περιπέτεια υγείας που είχε τις τελευταίες ημέρες. Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε απο τον Μητροπολίτη Ρόδου Κύριλλο με τη συμμετοχή πολλών ιερέων. Ο πρόεδρος του Δ.σ Ρόδου Μιχάλης Σοκορέλλος διάβασε το ψήφισμα του συμβουλίου ενώ αρκετοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων ανέγνωσαν επικήδειους. Εντύπωσε προκάλεσε ο μεγάλος αριθμός, στεφανιών, είχε γεμίσει όλος ο χώρος έξω από τον ιερό ναό παρότι η οικογένεια του εκλιπόντος είχε ζητήσει να δοθούν τα χρήματα σε ιδρύματα της Ρόδου. Ξεχωριστός ήταν ο αποχαιρετισμός του γιου του και δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη:

Ρόδος, Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019

Σεβαστέ,& Αγαπημένε μου Πατέρα, -Ο Θεός σε πήρε κοντά του. Έκανες, σ’ όλη τη ζωή σου, με αφοσίωση, το έργο Του στη γη. Τώρα, ίσως έχει για σένα, μια άλλη αποστολή, στον ουρανό. Γιατί σίγουρα ξέρει ο Θεός, πόσο ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα υπήρξες.Ξέρει, πως ποτέ δεν σταματούσες, καμιά προσπάθεια, μέχρι να νιώσεις περήφανος, για το αποτέλεσμα. Για το έργο σου, μιλούν ήδη, και θα μιλήσουν πολλοί άνθρωποι που σε γνώρισαν, και έζησαν τις αρετές σου, και την προσφορά σου. Εγώ, αυτό που θέλω να σου πω, σαν γιός σου, αυτή την ώρα της μεγάλης προσωπικής οδύνης, είναι πως για μένα, ήσουν πάντα η Αρχή! Πάντα! Για όλα! Γι’ αυτό, και μου είναι αδύνατον, να μιλήσω για τέλος! Πρώτα απ' όλα, συνεχίζουμε εμείς, η οικογένειά σου. Η πολυαγαπημένη σύντροφος της ζωής σου, η μητέρα μας κι εμείς, τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου. Ξέρουμε πως μας αφήνεις στο πόδι σου, για να συνεχίσουμε το έργο σου. Και θα το πράξουμε στο ακέραιο, όπως εσύ μας δίδαξες, με την ίδια τη ζωή σου. Έπειτα, δεν υπάρχει τέλος για σένα στις καρδιές μας. Και στο νου μας. Γι’αυτό, και δεν θα σταματήσουμε νοερά, να προστρέχουμε σε σένα. Να ζητάμε συμβουλή, και καθοδήγηση. Και είναι ακλόνητη η πίστη μας, πως ακόμη κι από κει ψηλά, εσύ θα βρεις τον τρόπο, για να συνεχίσεις να μοιράζεσαι μαζί μας, το φως της σοφίας σου. Όπως έκανες σε όλη τη ζωή σου.Από την πρώτη στιγμή που σε θυμάμαι. Αυτό είναι κάτι που καταπραΰνει, έστω και λίγο, τον πόνο σήμερα. Η ευγνωμοσύνη που νιώθω, για όλες τις στιγμές, που μοιραστήκαμε μαζί. Στιγμές πατέρα και γιου. Στιγμές που μου έδωσαν ρίζες, για να νιώθω πάντα, που είναι το σπίτι μου. Στιγμές που μου έδωσαν φτερά, για να κοιτάζω ψηλά, και να τολμώ, να πετώ προς τα εκεί. Έτσι έμαθα δίπλα σου, πως το πιο μεγάλο δώρο στις ζωές των ανθρώπων,όσο βρίσκονται επί γης, είναι οι στιγμές με τους ανθρώπους τους. Οι στιγμές που δημιουργούν αναμνήσεις, που μένουν αναλλοίωτες, μέσα στη ροή του χρόνου. Όσο πιεστικοί κι αν είναι οι ρυθμοί, όσο φορτικές κι αν είναι οι υποχρεώσεις, ο πιο πολύτιμος χρόνος μας, είναι αυτός που αφιερώνουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να σπαταλάμε, όχι λεπτό, αλλά ούτε δευτερόλεπτο από την ουσία της ζωής, από τη συνεχή μέριμνα και τη φροντίδα για τους αγαπημένους μας. Είναι,ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε.

Καλό ταξίδι, πατέρα μου.

Φωτογραφικό υλικό

DODEKANISOS SEAWAYS

dodekanisos seaways

Μανώλης Δημελλάς

γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Προτάσεις Verena

Ως τον ελάχιστο φόρο τιμής που οφείλει να αποτίσει η Πολιτεία στο πρόσωπο του Δημήτρη Κρεμαστινού...
Ο Μανώλης Σαββής είναι ο νέος Διευθυντής του κεντρικού καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Ρόδο,...
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ-Πολιτικός χρόνος, αμφίσημη πολυσυζητημένη έννοια, νεολογισμός; επικοινωνιακό...
Η Dodekanisos Seaways γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας της και προσφέρει 20% Έκπτωση και Δωρεάν...