Οργάνωση της παραγωγικής ανασυγκρότησης στην περιφέρεια, με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης με εργαλείο τον τουρισμό.

Δημήτρης Γάκης,υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου – ΣΥΡΙΖΑ
-Οργάνωση της παραγωγικής ανασυγκρότησης στην περιφέρεια, με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης με εργαλείο τον τουρισμό.

***
Στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της περιφέρειας και της επανεκκίνησης των τοπικών οικονομιών, με στήριξη της απασχόλησης και τη συνέργεια του τουρισμού με την αγροτική οικονομία, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της κάθε περιοχής, ο Δεκάλογος των δεσμεύσεων της νέας διακυβέρνησης για τον Τουρισμό περιλαμβάνει:

1.    Ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου και του Χωροταξικού σχεδιασμού που λαμβάνει υπ' όψη του και αξιοποιεί στην κατεύθυνση της αειφορίας, τους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους και την Δημόσια περιουσία.
2.    Ίδρυση Τουριστικού Επιμελητηρίου και εφαρμογή των δορυφόρων λογαριασμών τουρισμού για την παρακολούθηση της τουριστικής κατανάλωσης και τον σχεδιασμό των κατάλληλων παρεμβάσεων με στόχο την μεγιστοποίηση της κοινωνικής ανταποδοτικότητας και αντιμετώπιση της εποχικότητας.
3.    Καταγραφή όλων των σημείων ενδιαφέροντος, σχεδιασμός και προώθηση εναλλακτικών και ειδικών μορφών τουρισμού, με στόχο την ουσιαστική διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, την εισαγωγή καινοτομιών και την προσέλκυση νέων κατηγοριών τουριστών-επισκεπτών μέσω της εκπόνησης και υλοποίησης Ολοκληρωμένων Σχεδίου Προώθησης και Προβολής αλλά και διαχείρισης επισκεπτών ανά τουριστικό προορισμό.
4.    Ανάπτυξη της συνεργατικής επιχειρηματικότητας και ενίσχυση των μικρών τουριστικών επιχειρηματικών ή γεωργικών δραστηριοτήτων (του πρωτογενούς ή δευτερογενούς τομέα) που συμβάλλουν στη ολοκληρωμένη κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη του τουριστικού προορισμού με την εφαρμογή αντικειμενικά μετρήσιμων αναπτυξιακών δεικτών και κριτηρίων κοινωνικής ανταποδοτικότητας.
5.    Παροχή ρευστότητας, με τράπεζα ειδικού σκοπού και ρύθμιση των οφειλών των μικρών επιχειρήσεων του τουρισμού και των αυτοαπασχολουμένων στο δημόσιο και σε ασφαλιστικά ταμεία.
6.    Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των απασχολούμενων στον Τουρισμό, αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η εποχιακή απασχόληση και άμεση ανασυγκρότηση, αναβάθμιση και αποτελεσματική ενεργοποίηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, με στόχο να περιοριστούν δραστικά οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας
7.    Άρση των αλληλοεπικαλύψεων και ουσιαστική αναβάθμιση των δημόσιων οργανωτικών δομών  και αρμοδιοτήτων της διοίκησης του τουρισμού, με σκοπό τη δημιουργία ενός απλού και σαφούς αλλά  ισχυρού δημόσιου Διοικητικού Πλαισίου και ριζική αναθεώρηση του σχεδιασμού και της υλοποίησης των ελέγχων της τουριστικής αγοράς με τη δημιουργία κλιμακίων μεικτού χαρακτήρα (ΥΠΟΤ, ΕΟΤ, Τ.Ε.) για τη διενέργεια ενιαίων ελέγχων του τουριστικού προϊόντος.
8.    Ένα σύγχρονο και αξιόπιστο δίκτυο μεταλυκειακής τεχνικής - επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στις τουριστικές ειδικότητες, ως βασικό συστατικό στοιχείο της δημόσιας εκπαίδευσης.
9.    Επαναπροσδιορισμός και θέσπιση ενιαίου πλαισίου διενέργειας όλων των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού.
10.    Συνέργειες για την εφαρμογή πολιτικών που περιλαμβάνουν ολιστικές παρεμβάσεις στις αερομεταφορές και την ακτοπλοΐα.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...