Νικητιάδης: Το ΚΙΝΑΛ δίπλα στους εργαζόμενους του τουρισμού

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ : ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

- Τηλεδιάσκεψη για τα θέματα των εργαζομένων στo χώρο του τουρισμού στη Ρόδο και στη Δωδεκάνησο πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη, ο Τομέας Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής με τους εκπροσώπους του κλάδου.

          Στη συζήτηση που συμμετείχαν ο Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΚΙΝΑΛ τ. Υφυπουργός Τουρισμού Γ. Νικητιάδης, οι αναπληρωτές γραμματείς Γ. Πουσσαίος και Ο.Λόη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των εργαζομένων στον Τουρισμό                       Γ.Χότζογλου, ο Πρόεδρος των οδηγών λεωφορείων Ρόδου                     Γ.Κρυστάλλης, ο Πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου                           Θ.Σταμούλης, ο Πρόεδρος των ξεναγών Δωδεκανήσου Α. Κολιάδης (τηλεφωνικώς) και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτης Εγγλέζος, αναδείχθηκαν τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται σε χιλιάδες εργαζομένους στην περιοχή εξαιτίας της επερχόμενης τουριστικής κρίσης και αντηλλάγησαν  απόψεις για την καλύτερη αντιμετώπισή τους. Ενόψει της κινητοποίησης των εργαζομένων στο τουρισμό την ερχόμενη Παρασκευή στη Ρόδο, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου εκδήλωσε την πλήρη συμπαράσταση του στον κλάδο και ανακοίνωσε ότι το σύνολο των σωματείων μελών του κέντρου θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση της Παρασκευής. Ο Πρόεδρος των οδηγών λεωφορείων, όπως και ο Πρόεδρος των ξεναγών εξέφρασαν παραλλήλως την ταύτιση τους με τα αιτήματα των εργαζομένων, ενώ ο κ. Νικητιάδης παρουσίασε τις μέχρι σήμερα προτάσεις και θέσεις που έχει καταθέσει το ΚΙΝΑΛ για τους εργαζόμενους.

          Μετά την τηλεδιάσκεψη ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού - Τουρισμού Γ. Νικητιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

          “ Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό δεν θα πρέπει να αποτελέσουν τα θύματα της τουριστικής κρίσης. Το ΚΙΝΑΛ, με σειρά προτάσεων, θέσεων και κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, από την αρχή της κρίσης διατράνωσε την αταλάντευτη στήριξή του στους εργαζόμενους στην τουριστική αγορά. Η κυβέρνηση οφείλει μαζί με την στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων που θα πληγούν, να φροντίσει ώστε οι εργαζόμενοι να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίες τους και όσοι δεν απασχοληθούν να λάβουν χωρίς όρους, επίδομα ανεργίας μέχρι τον Απρίλιο του 2021. Ο σεβασμός των συλλογικών συμβάσεων αποτελεί όρο για κάθε κράτος δικαίου.

Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους αυτές τις δύσκολες ώρες ”.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...