Νικητιάδης προς Γεωργιάδη: Και τη μαρίνα στη Ρόδο θέλουμε και το περιβάλλον μας να προστατέψουμε

Τοποθέτηση  του Γιώργου Νικητιάδη Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής και τ. Υφυπουργού με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη  στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» της Ρόδου για την επένδυση της μαρίνας Ρόδου.

«Να ευχηθώ στον κ. Γεωργιάδη χρόνια πολλά για τη σημερινή μας επέτειο καθώς στα Δωδεκάνησα την 7η Μαρτίου γιορτάζουμε την Ενσωμάτωση μας στον Εθνικό Κορμό.

Ο κ. Υπουργός τοποθετούμενος για τη μαρίνα της Ρόδου δεν αντιλαμβάνεται ότι σε ένα κράτος δικαίου κάθε πολίτης και κάθε οργανισμός που θεωρεί ότι έχει έννομο συμφέρον δικαιούται να προσφεύγει στα δικαστήρια, όπως συμβαίνει σε κάθε κράτος δικαίου. Οι παροτρύνσεις του συνεπώς είναι μάλλον άστοχες σε αυτή την κατεύθυνση. Εάν κ. Γεωργιάδη επιθυμείτε εσείς μία φορά επενδύσεις στη Ρόδο, εμείς στα νησιά μας τις επιθυμούμε πολύ περισσότερο. Ο ρόλος σας ωστόσο κ. Υπουργέ, δεν είναι οι παρεμβάσεις για το ποιος θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα του, ως Κυβέρνηση εκείνο που θα έπρεπε να φροντίσετε είναι η ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης ώστε κανένας, συμπεριλαμβανομένων των υποψηφίων  επενδυτών να μην αισθάνεται ανασφάλεια. Περεταίρω κ. Υπουργέ ως Κυβέρνηση ο δικός σας ρόλος οφείλει να είναι διαμεσολαβητικός ανάμεσα στους φορείς του νησιού της Ρόδου και των επενδυτών, αποδίνοντας τα  τω Καίσαρος το Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεό. Αλλοίμονο αν ο κάθε επενδυτής απειλεί με αποχώρηση, όταν κάποιος διεκδικεί αυτό που εκείνος θεωρεί δίκαιο. Επι προσθέτως όμως κ. Υπουργέ επειδή αναφέρεστε σε επενδύσεις, η σημαντικότερη επένδυση που εσείς οφείλετε και έχετε υποχρέωση να υλοποιήσετε και που είναι της αρμοδιότητας σας είναι ο τομέας της Υγείας. Στελεχώστε κ. Γεωργιάδη τα ερημωμένα νοσοκομεία μας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, φροντίστε για τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό και αυτή θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη επένδυση που θα υλοποιούσατε για τα νησιά μας.

Τέλος κ. Υπουργέ προφανώς όλοι μας επιθυμούμε επενδύσεις αλλά ταυτοχρόνως επιθυμούμε και την προστασία του υπέροχου περιβάλλοντος της Ρόδου. Αν λοιπόν επιθυμείτε τη σημαντική πράγματι επένδυση στη μαρίνα της Ρόδου, φροντίστε ώστε να υπάρξει και ισορροπία για να μην προκληθούν περιβαλλοντικές βλάβες. Αυτός θα έπρεπε να είναι ο ρόλος σας και σε αυτόν το ρόλο καλούμε την Κυβέρνηση να δραστηριοποιηθεί. Να γίνει βεβαίως η επένδυση στη μαρίνα της Ρόδου άλλα να προστατευθεί και το περιβάλλον μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση σας προτρέπουμε να λειτουργήσετε».  

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...