Νικήτας Γρύλλης, αντιδήμαρχος Σύμης: Απάντηση στα παραληρήματα των κ.κ. Ευστρατίου και Κρητικού 

Απάντηση στα παραληρήματα των κ.κ. Ευστρατίου και Κρητικού 

-Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ευστρατίου, ξέσπασε σε παραλήρημα άνευ προηγουμένου κατά του Δημάρχου Σύμης, προφανώς γιατί χάλασαν τα σχέδια τους να δημιουργηθεί hot spot στο νησί μας. Τον κ. Ευστρατίου ακολούθησε ο κ. Κρητικός, αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, ο οποίος ανερυθρίαστα μάς έθεσε το δίλημμα: "έχετε μπροστά σας δύο δρόμους, της Μόριας και της Κω".

Τους απαντάμε: Ούτε Μόρια ούτε Κω. Τα σχέδια σας για τα σπίτια σας. Όχι για το νησί μας. Αν θέλετε να μας μετατρέψετε σε hot spot, ματαιοπονείτε!!!

 

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι ως άνω κύριοι είχαν να αντιμετωπίσουν και τα πυρά της κυβέρνησης για την πλήρη ανευθυνότητα που επέδειξαν στην πρόσφατη κρίση που περάσαμε με την παντελή απουσία τους παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις που τούς απευθύναμε.

 

Στο παραλήρημα κατά του Δήμου Σύμης και των κατοίκων της απαντάμε:

 

Ο Δήμαρχος Σύμης δεν έχει ανάγκη την  τηλεόραση για προσωπική προβολή. Τα Μέσα Ενημέρωσης εξυπηρετούν ένα μόνο σκοπό: τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων του νησιού μας!!!

 

Ο κ. Ευστρατίου ακόμη και τώρα βρήκε την ευκαιρία να τονίσει τα αυτονόητα. Ότι δηλαδή σε ώριμες μελέτες που απέστειλε ο Δήμος μας ανταποκριθηκε θετικά και έδωσε, ως όφειλε, το πράσινο φως, για να προχωρήσουν. Η επιστολή του ομοιάζει με προεκλογική καμπάνια. Μόνο που οι εκλογές τελείωσαν!!! Οπότε του  προτείνουμε να αφοσιωθεί στο έργο του και να αφήσει τις προσωπικές αντιπαραθέσεις.

 

Επιπρόσθετα, στο δημοσίευμα του κ. Ευστρατίου  χρησιμοποιείται το μεταναστευτικό ως μέσο προβολής των έργων της Περιφέρειας που τα οικειοποιείται ωσάν να είναι δικά της, βάλλοντας κατά Δημάρχων και οποιουδήποτε άλλου δύναται να θίξει την ενίοτε ανυπαρξία της Περιφέρειας και γενικά της κρατικής μηχανής. Η Περιφέρεια δια του στόματος των προαναφερθέντων μπαίνει σε μια διαδικασία αυτοπροβολής, κάνοντας επίκληση στο ήθος του πομπού και επίθεση στο ήθος του αντιπάλου.

 

Μόνο που εμείς δεν είμαστε αντίπαλοι, αλλά συμπορευτές στο δύσκολο αγώνα μας για τη βελτίωση των όρων διαβίωσης των κατοίκων του ακριτικού νησιού μας. Η σοβαρότητα του Δημάρχου Σύμης φαίνεται στους αγωνες που δίνει καθημερινά. Μετά από 17 χρόνια στο τιμόνι της τοπικής αυτοδιοίκησης ως Δήμαρχος, δε θα πάρει μαθήματα από άπειρους περιφερειακούς συμβούλους για ένα μόνο λόγο:

Γιατί διαφωνούμε με το ύφος και τον τρόπο διατύπωσης.

 

Η διαπόμπευση που επεδίωξαν οι αντιπεριφερειάρχες στο πρόσωπο του Δημάρχου μοιάζει σαν να έχει βγει από αφιλτράριστα στόματα ανθρώπων που αγνοούν στοιχειώδεις αρχές πολιτικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Το ατόπημα του κυρίου Ευστρατίου να βάλει την υπογραφή του σε ένα λιβελλογράφημα,  τον καθιστά αδαή και ευάλωτο, κάτι που δεν προσιδιάζει με τις αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί. Τον κ. Κρητικό τον απαλλάσσουμε και ευελπιστούμε στο εξής να επιδείξει την πολιτική ωριμότητα που επιβάλλεται λόγω των δύσκολων ημερών που διανύουμε.

 

Κλείνοντας να τονίσουμε ότι η Περιφέρεια είναι αρωγός του Δήμου. Όχι εχθρός!!! Πιστεύουμε στην καλη συνεργασία του Δήμου μας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Θεωρούμε το συγκεκριμένο συμβάν ατυχές περιστατικό και προχωρούμε για τη βελτίωση των όρων διαβίωσης των νησιωτών μας!

 

Ο Αντιδήμαρχος Σύμης,

Νικήτας Γρύλλης

9 Οκτ 2019

Φωτογραφικό υλικό

Αποτελέσματα ευρωεκλογές 2024

Αποτελέσματα ευρωεκλογές 2024

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...