Ν.ΕΣΥΡΙΖΑ: Συγκέντρωση και διανομή σχολικών ειδών σε ευάλωτες οικογένειες της Ρόδου

17/09/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Συγκέντρωση και διανομή σχολικών ειδών σε ευάλωτες οικογένειες της Ρόδου

 

Δύο τυπογράφοι του νησιού μας και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιας Δωδεκανήσου, ο Νίκος Χατζηκαλημέρης και ο Βασίλης Βαγιανάκης, ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες τη συλλογή σχολικής γραφικής ύλης για οικογένειες που έχουν ανάγκη την συγκεκριμένη στήριξη.

Σ’ αυτή την πρωτοβουλία, ανταποκρίθηκε ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών «ΡΟΔΑΥΓΗ» και η Ομάδα Χορού DUENDE με τη χορογράφο της Σταυρούλα Γεωργοπαπαδάκου. Συνδετικός κρίκος για την αγαστή συνέργεια μεταξύ όλων των ομάδων, ήταν  το μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρύσα Καραγιάννη,

Και επειδή η τέχνη υπηρετεί αξίες υψηλές, μέσα στις οποίες είναι και η αλληλεγγύη, στη διάρκεια της χορευτικής παράστασης της ομάδας Duende, στο κινηματοθέατρο «Ρόδον», στις 14/9, συμπολίτες μας συμπλήρωσαν την συγκέντρωση σχολικών ειδών με μια αξιοθαύμαστη προσφορά αλληλεγγύης προς τους μικρούς μαθητές.

Τα σχολικά είδη παραδόθηκαν από τη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον δραστήριο σύλλογο «Αγία Σοφία» και την πρόεδρο Σοφία Μανιά, η οποία φρόντισε να διανεμηθούν άμεσα στις ευάλωτες οικογένειες.

Έστω και το ελάχιστο είναι σημαντικό σ’ αυτή την τραγική για πολλούς συμπολίτες μας, συγκυρία την οποία βιώνουμε όλοι, λόγω των ξέφρενων ανατιμήσεων σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης και στην απαξίωση της ουσιαστικής ΔΩΡΕΑΝ Δημόσιας Παιδείας.

Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, στόχος μας είναι η στήριξη του δημόσιου, δημοκρατικού, συμπεριληπτικού σχολείου που βασίζεται σε αρχές και αξίες, δίνει ίσες ευκαιρίες για μόρφωση και εξασφαλίζει ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον για όλους τους μαθητές, σέβεται και υποστηρίζει το έργο των  εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...