Ν.Δ: Συμβολική δράση κατά της βίας των γυναικών

    Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στις 18.30 ο ουρανός της πόλεως Ρόδου φωτίστηκε με τα πορτοκαλί βιοδιασπώμενα φαναράκια με τη δύναμη ενσωματωμένης φλόγας κεριού. Κίνηση υψηλού συμβολισμού εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Η δράση-εκδήλωση οργανώθηκε σε τοπικό επίπεδο από την Συντονίστρια Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κ. Αικατερίνη Διακίδη-Κώστα με τη στήριξη της Δ.Ε.Ε.Π Δωδεκανήσου και της  ΔΗΜ.Τ.Ο Ρόδου.

     Την εκδήλωση τίμησαν και αγκάλιασαν με την παρουσία τους και τη συμβολή τους Στελέχη και Μέλη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας και φίλοι/ες του κόμματος, εκπρόσωποι από τα βουλευτικά μας γραφεία, το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Δωδεκανήσου.

   Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η διάδοση του μηνύματος για καμία ανοχή στη Βία και στην Κακοποίηση των Γυναικών. Είναι υποχρέωση όλων μας να διώξουμε τον φόβο από τις ψυχές των γυναικών και κοριτσιών και να αγωνιστούμε για το δικαίωμά τους στη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Το πορτοκαλί είναι το χρώμα σύμβολο της ευαισθητοποίησης της ημέρας και η απελευθέρωσή των φαναριών αντανακλά τους αγώνες των γυναικών για ζωή, πρόοδο και ευτυχία.

   Με την ευχή καμία γυναίκα να μην βιώσει ξανά τη βία και την κακοποίηση. Με συντονισμένες δράσεις και πολιτικές αποφάσεις και με έμφαση στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μέσα από το σπίτι και το σχολείο να κατορθώσουμε ως κοινωνία να απαλείψουμε από τον χάρτη της ζωής τα φαινόμενα της έμφυλης κακοποίησης και των γυναικοκτονιών.

     Την πρωτοβουλία διοργάνωσε η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη τη βίας κατά των γυναικών με επικεφαλή την Γραμματέα κ. Βικεντία Συροπούλου-Μπασιάκου.

   Με μήνυμα «Απελευθερώνουμε τη ζωή από τον φόβο και τη σιωπή - Τελειώνουμε με την παρενόχληση και τη βία», μέλη της Νέας Δημοκρατίας προχώρησαν σε μία συμβολική δράση απελευθερώνοντας φωτεινά φαναράκια στον ορίζοντα 15 πόλεων: στο Αγρίνιο, την Αθήνα, την Άρτα, τα Βασιλικά Δήμου Θέρμης, τα Γρεβενά, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη, τη Θήβα, την Καλαμάτα, την Κάλυμνο, την Κέρκυρα, τη Λάρισα, τη Λιβαδειά, την Ορεστιάδα, τη Ρόδο.

    Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στεργίου συμμετέχοντας στη δράση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο σημείωσε: «Η έμφυλη κακοποίηση δεν σχετίζεται με ιδεολογίες και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Η βία, λεκτική και σωματική δεν είναι ανεκτή σε καμία περίπτωση. Και η απάντηση σε αυτήν δίνεται με πράξεις. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης της κυβερνητικής ευθύνης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε νομοθετικές παρεμβάσεις που ενδυναμώνουν τις γυναίκες ώστε να μιλήσουν χωρίς φόβο αλλά και να βρουν ασφάλεια και προστασία από το κράτος. Χάρη σε αυτές, σήμερα η ελληνική πολιτεία διαθέτει ένα ισχυρό πλέγμα δομών και υπηρεσιών για την υποδοχή και φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών και οι προσπάθειες να μπει τέλος σε κάθε μορφή παραβίασης των δικαιωμάτων της γυναίκας συνεχίζονται».

     Η επικεφαλής της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας Βικεντία Συροπούλου δήλωσε: «Τα δυόμιση χρόνια κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας, ενισχύθηκε το κίνημα Metoo στη χώρα μας και άνοιξε ο δρόμος ώστε πολλές γυναίκες να καταγγείλουν την κακοποίηση τους. Επίσης, συστάθηκε για πρώτη φορά Υφυπουργείο αρμόδιο για θέματα οικογενειακής πολιτικής και ισότητας. Τα 43 συμβουλευτικά κέντρα, οι 19 ξενώνες φιλοξενίας, η 24ωρη δωρεάν Γραμμή SOS 15900 αλλά και τα γραφεία της Ελληνικής Αστυνομίας στελεχωμένα πλέον με εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό είναι πάντα σε ετοιμότητα, προκειμένου να στηριχθεί κάθε γυναίκα ώστε να ξεφύγει από τον κύκλο της κακοποίησης και να βγει δυνατή ενώ οι πρόσφατες αλλαγές στον ποινικό κώδικα με την αυστηροποίηση των ποινών χτίζουν ένα πιο ισχυρό τείχος αναχαίτισης της έμφυλης βίας».

      Στη δράση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, συμμετείχαν ο Γραμματέας Οργανωτικού και Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου κ. Στέλιος Κονταδάκης καθώς και στελέχη της Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Εξελέγησαν χθες τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για την επόμενη...
Σήμερα η νέα δημοτική αρχή, δήμαρχος Αλέξης Κολιάδης, αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Χαλκιάς και ο...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...