Νέο "διάγγελμα" δημάρχου Καρπάθου: Είμαι αισιόδοξος οτι θα βρεθεί λύση με την σύμπραξη των παρατάξεων της μειοψηφίας....

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

- Γραφείο Δημάρχου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Είμαι πιο αισιόδοξος παρά ποτέ για το μέλλον της Καρπάθου !!

Θα ζητήσω άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για την σύμπραξη των Παρατάξεων ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η λειτουργία του Δήμου.

Δήλωση Δημάρχου Καρπάθου Γιάννη Θεμ. Νισύριου.

Διάβασα την επιστολή – ενημέρωση των έξι δημοτικών συμβούλων, που άλλοτε υπογράφουν κείμενα και άλλοτε δεν εμφανίζονται με υπογραφή τους, στην οποία δηλώνουν ότι δεν είναι αδρανείς και ότι ζητούν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του Δήμου με μια σωστή λειτουργία της παράταξης που ψήφισε ο Καρπαθιακός Λαός και με καλούν να ενώσω την παράταξη.

Θα ήθελα να παρατηρήσω εξ αρχής, ότι οι δημότες μας δεν ζητούν από όσους ψήφισαν για να διοικήσουν δηλώσεις περί δραστηριότητας ή αδράνειας. Ζητούν έργα, πράξεις και βέβαια αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες και την λειτουργία του Δήμου, ειλικρίνεια, δικαιοσύνη, τιμιότητα και ευθύτητα. Επίσης, όσο και να ενδιαφέρονται για το τι μπορεί να συμβαίνει στο εσωτερικό των Παρατάξεων βαρέθηκαν τις δηλώσεις, τα ενημερωτικά και τις διαρροές κειμένων και σίγουρα ενδιαφέρονται βασικά να λειτουργεί ο Δήμος, να δίνει λύσεις στα προβλήματά τους, να υλοποιεί έργα και παρεμβάσεις που ανεβάζουν την Κάρπαθο. Αυτό ενδιαφέρει κυρίως και μένα ως Δήμαρχο αλλά και όσους ψήφισαν ΝΕΑ ΠΝΟΗ.

Επομένως κάπου αυτός ο κύκλος των συζητήσεων, των παρασκηνιακών ζυμώσεων τις οποίες γνωρίζουν – απ΄ότι φαίνεται - πολύ καλά, θα πρέπει να κλείνει. Κούρασε τους Καρπάθιους που μας ψήφισαν για να τους υπηρετούμε. Οι έξι Δημοτικοί σύμβουλοι εμφανίζονται να θέλουν να με δουν, να συνεδριάσει η Δημοτική Ομάδα !! Δηλώνουν κιόλας, ότι συζήτησαν με τον Νομικό Σύμβουλό μου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να μεσολαβήσουν σε μια τέτοια κατεύθυνση !! Περίεργα πράγματα. Κατά ένα περίεργο τρόπο ξεχνούν ότι κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού έκαναν δυστυχώς ότι περνάει από το χέρι τους για να τραυματίσουν την εικόνα της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ και να οδηγήσουν τον Δήμο σε δυσκολία λειτουργίας. Ξεχνούν ότι τους κάλεσα ένα - ένα για να συζητήσουμε και δεν ήρθαν, ότι τους κάλεσα σε συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ και δεν προσήλθαν, ότι είχαν δεσμευτεί να υπογράψουν κείμενο στήριξής μου και κοινής πορείας και εξαφανίστηκαν, ότι υπήρξε διαρροή κειμένου που συνυπέγραψαν και με το οποίο με κατακρεουργούσαν ηθικά, ανθρώπινα και πολιτικά. Πολλά φαίνεται να ξεχνούν, όπως και το τι είπε ο κ. Μ. Μανωλάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του, αλλά και τι αήθεις χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο ίδιος για μένα μπροστά σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους που υπογράφουν την τελευταία φορά που συνεδριάσαμε, χωρίς κανένας να παρέμβει . Πολλά ξεχνούν ... Και τώρα εμφανίζονται να λένε ότι δεν είναι αδρανείς. Μα είναι φανερό ότι είχαν υπερδραστηριότητα αυτό το διάστημα.

Ένας κύκλος έκλεισε και ο χρόνος κυλάει. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια χασίματος άλλου χρόνου για την Κάρπαθο, για τον Δήμο. Γι αυτό και απηύθυνα ανοιχτό κάλεσμα στις Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, σ όλες τις δυνάμεις του Δημοτικού Συμβούλιου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό του Δήμου. Συζήτησα με τους άλλους δύο επικεφαλής των Παρατάξεων οι οποίοι ασφαλώς μου έχουν ασκήσει στο παρελθόν αυστηρή κριτική επιτελώντας τον θεσμικό ρόλο τους. Είμαι ευτυχής που φαίνεται να μπορεί να ευοδωθεί αυτή η πρόταση και να εργαστούμε από κοινού, να συνδιοικήσουμε τον Δήμο για την πρόοδο του Νησιού μας. Καλώ και τους έξι Δημοτικούς Συμβούλους να συμφωνήσουν σ΄αυτό το δημοκρατικό και αυτοδιοικητικό εγχείρημα. Δεν υπάρχει πια άλλος δρόμος. Αυτό αποδείχθηκε αυτό το διάστημα.

Ειπώθηκαν πολλά σ΄αυτό το διάστημα. Τώρα είναι η ώρα των πράξεων. Θα ζητήσω από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσει Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να εγκρίνει την σύμπραξη των Παρατάξεων. Σ΄αυτή την κρίσιμη συνεδρίαση θα φανεί ποιοι προτάσσουν την Κάρπαθο, τα συμφέροντα του Δήμου και ποιοι άλλους ιδιοτελείς στόχους.

Είμαι πιο αισιόδοξος παρά ποτέ για το μέλλον της Καρπάθου. Ο λαός μας λέει «κάθε εμπόδιο για καλό». Φαίνεται, η κρίση που κάποιοι δημιούργησαν, να λειτουργεί θετικά για τον Δήμο, για το Δημοτικό Συμβούλιο και για το κλίμα ευθύνης, συνεννόησης, συνεργασίας και δημιουργικής δουλειάς.

Κάρπαθος 24 Αυγούστου 2021

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Ιωάννης Θεμ. Νισύριος

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...