Νέα Διοίκηση στην Ένωση Καλυμνίων Ρόδου - Η Μαρία Βάλλα, ξανά πρόεδρος

Ρόδος, 16  Ιανουαρίου 2020-ΘΕΜΑ: Νέοι στόχοι: ανάδειξη Καλύμνικης κουλτούρας, σύσφιξη σχέσεων με αποδήμους συμπατριώτες και εθελοντισμός.

Το Νέο Δ.Σ. της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου

 

Πρώτη συνεδρίαση για το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας» που συγκροτήθηκε σε Σώμα, αμέσως μετά τις εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν πρόσφατα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ορίσθηκαν:

 

Πρόεδρος: Μαρία Βάλλα, Δημοσιογράφος, Δ/κο-Οικ/κο ΕΡΤ Ρόδου.

Αντιπρ: Υπαπαντή Κουλλιά, Μηχανολόγος – Μηχανικός συντ. ΥΠΑ.

Γενικός Γραμμ: Μιχαλία Πίκου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικός Γραμμ: Μιχαήλ Σκώνης, Ιατρός – Μικροβιολόγος.

Ταμίας: Ευανθία Μαντικού, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Έφορος Ταμείου: Μπόλκας Νικήτας, Δικηγόρος.

Δημόσιες Σχέσεις: Χαριτίνη Κουτούζη, ΚΑΕ Αεροδρόμιο Ρόδου.

Υπεύθυνος Νεολαίας: Χρήστος Βάλλας, Ιδιωτικός Υπάλληλος.

Σχετικά με το θέμα, η επανεκλεγείσα Πρόεδρος Μαρία Βάλλα δήλωσε: «Από εξαιρετικές προσωπικότητες Καλυμνίων απαρτίζεται το νέο δ.σ. της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας».

Συμπατριώτες  που ζουν και δραστηριοποιούνται στο υπέροχο νησί της Ρόδου, αλλά με υπέρμετρη αγάπη στην ιδιαίτερη πατρίδα και με το συναίσθημα του νόστου για τον τόπο που γεννήθηκαν. Από τις πρώτες εκλογές, που διεξήχθηκαν πριν από δύο χρόνια (Οκτώβριος 2017) και σύμφωνα με το Καταστατικό, ισχύει η απόφαση για στήριξη του νησιού, με οποιονδήποτε τρόπο ζητηθεί από τους τοπικούς φορείς, προκειμένου η Κάλυμνος της καρδιάς μας, να κάνει επί πλέον βήματα ανέλιξης.

Στόχος, στον οποίο με το προηγούμενο δ.σ. αφοσιωθήκαμε και επιτύχαμε τα δύο τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με την τότε Δημοτική Αρχή. Είμαστε υπερήφανοι, διότι εκτός των άλλων, συμβάλαμε τα μέγιστα στην ίδρυση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, το πλέον ουσιαστικό έργο επί πολλές δεκαετίες στα Δωδεκάνησα, ενώ ταυτόχρονα, μαζί πιέσαμε και επιτύχαμε  της άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Καλύμνου σε συναντήσεις με την ηγεσία της Ναυτιλιακής Εταιρείας Blue Star, μαζί προωθήσαμε τα έργα της αφαλάτωσης Ψερίμου και Τελένδου και τόσα άλλα.

Χωρίς να χρειάζεται να απαριθμήσουμε περαιτέρω δράσεις, είναι γνωστό στο νησί που ζούμε, στη Ρόδο, ότι η Ένωση Καλυμνίων, είναι ένα δυνατό Σωματείο, με πολλές δραστηριότητες και άπειρες δυνατότητες. Το μυστικό είναι, ότι, οι Καλύμνιοι της διασποράς, φεύγουν από το νησί, μεταφέροντας στο νέο τόπο κατοικίας τους,  την ενέργεια, την εκπαίδευση, την οξυδέρκεια, την ευστροφία και την εργατικότητα. Ιδιαίτερα προσόντα, που η ιδιομορφία της δύσκολης Καλύμνικης γης, τους ανάγκασε να αναπτύξουν, προκειμένου να επιβιώσουν.

Επί πλέον, οι σχέσεις που αναπτύξαμε με τους υπόλοιπους πολιτιστικούς συλλόγους της Ρόδου, είναι σχέσεις αγαστής συνεργασίας. 

Είμαστε υπερήφανοι, ως εθελοντές της προώθησης του πολιτισμού, της επιστημοσύνης του νησιού μας, στοιχεία που κάθε Καλύμνιος κουβαλά στα πέρατα της γης.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να ευχαριστήσω προσωπικά τα μέλη του απερχόμενου δ.σ. διότι όλοι μαζί, ξεκινήσαμε από την αρχή, υπερβαίνοντας  όλους τους αρχικούς στόχους, με παρεμβάσεις σε επίπεδο κυβέρνησης και Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου για δράσεις και έργα στην ιδιαίτερης πατρίδας μας. Επίσης, εκτιμούμε και ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και τη  συνεργασία, την Ένωση Καλυμνίων Αττικής, τις Ομοσπονδίες Παροικιακών Σωματείων Δωδεκανήσου Ρόδου και Πειραιώς και τους εκτός Ελλάδος Συλλόγους Καλυμνίων.  Ιδιαίτερη αγάπη, εκφράζω στους συναδέλφους δημοσιογράφους και στα ΜΜΕ που μας στήριξαν προβάλλοντας το έργο μας μέσω των δελτίων τύπου.

Στους φορείς  και στα ΜΜΕ που συνέβαλλαν στο έργο μας, σε κυβερνητικό και τοπικό επίπεδο, θα σταλούν ξεχωριστά ευχαριστήριες επιστολές. 

Συνεχίζουμε, με τη δύναμη που μας τροφοδοτεί το συναίσθημα, ότι, είμαστε ένα δυναμικό σωματείο,  ένα κομμάτι της μεγάλης παροικίας των Καλυμνίων.

Όλοι εμείς, στελέχη και μέλη της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου “Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας” ευχαριστούμε προσωπικά και ξεχωριστά τον κάθε Καλύμνιο της Ρόδου  που μας ψήφισε ξανά στις προ, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. 

Στόχοι του νέου δ.σ. θα είναι η ανάδειξη της Καλύμνικης κουλτούρας με καινοτόμες εκδηλώσεις στη Ρόδο, η περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων με τους ανά τον κόσμο αποδήμους, Καλύμνιους  και η ανάπτυξη δράσεων  εθελοντισμού.

Ως επανεκλεγείσα Πρόεδρος του νέου δ.σ., καλωσορίζω με αγάπη τα νέα μέλη που εγγράφονται καθημερινά και με Καλύμνικη υπερηφάνεια τα δυναμικά στελέχη του νέου δ.σ. Εύχομαι δε σε όλους μας,  καλή και δημιουργική θητεία.

 

Η Πρόεδρος                                 

Μαρία Βάλλα

 

 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...