Νέα Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ αλλά με πτώση, πρώτο κόμμα το ΠΟΤΑΜΙ, εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ

the toc.gr - Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας  με ντάμπλ σκορ την πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για λόγαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 33,6%, με τη ΝΔ είναι στο 17,8% και τρίτο το Ποτάμι με 6,1%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ποτάμι με 6,1% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,3%. Στο 4,2% βρίσκεται το ΚΚΕ, ενώ το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ είναι στο 3,6%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 2,8%, ενώ μεγάλη έκπληξη αποτελεί το ποσοστό της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με 3,3%, μπαίνει δηλαδή στη Βουλή.

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό, η κοινή γνώμη δείχνει να είναι μοιρασμένη.

Ειδικότερα, το 35% θεωρεί πως είναι ένα καλύτερο κυβερνητικό σχήμα, το 34% το θεωρεί χειρότερο, ενώ σε ποσοστό 16% οι πολίτες το ίδιο ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο. 

Όσον αφορά το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή», το ποσοστό των πολιτών που επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα αγγίζει το 78% ενώ μόλις το 19% επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή.

Στο ερώτημα αν ο πρωθυπουργός έπραξε το σωστό φέρνοντας αυτή τη συμφωνία ή εάν έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του, το 63% των πολιτών απαντούν πως ο Αλέξης Τσίπρας έπραξε το σωστό, ενώ το 32% θεωρεί πως έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος στις θέσεις του.

Το 83% των πολιτών θεωρούν η συμφωνία που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ενώ μόλις το 14% θεωρούν πως η συμφωνία ανταποκρίνεται στην ψήφο του δημοψηφίσματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει 61% θετικών γνωμών, με τις αρνητικές να αγγίζουν το 36%. 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...