Νέα Αριστερά: “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ποινικοποιεί τη διαμαρτυρία για να προστατεύσει την ισραηλινή γενοκτονία στη Γάζα – Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες”

Νέα Αριστερά: “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ποινικοποιεί τη διαμαρτυρία για να προστατεύσει την ισραηλινή γενοκτονία στη Γάζα – Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες”

Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και τις αυθαίρετες προσαγωγές και συλλήψεις πολιτών στη Ρόδο, πριν καν ξεκινήσει η ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στον κατάπλου του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου Crown Iris, σε μια πρωτοφανή επιχείρηση προληπτικής καταστολής από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις αστυνομικές αρχές.

Ταυτόχρονα, αυτή την στιγμή η αστυνομία δεν επιτρέπει στους δικηγόρους να έρθουν σε επαφή με τους συλληφθέντες. Την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει αδιάκοπα τη Γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, με διεθνείς εκθέσεις να στοιχειοθετούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας η ελληνική κυβέρνηση καταστέλλει τους πολίτες που υψώνουν φωνή ενάντια στην υποκρισία, τη βία και τη συνενοχή. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προσωπικά ο Υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την πολιτική επιλογή να αντιμετωπίζονται ειρηνικοί διαδηλωτές σαν εγκληματίες.

Η Νέα Αριστερά στέκεται στο πλευρό των πολιτών της Ρόδου και κάθε συλλογικότητας που αγωνίζεται για ειρήνη με δικαιοσύνη και ελευθερία. Η αλληλεγγύη δεν ποινικοποιείται.

 


 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Σε αυστηρό ύφος ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς απάντησε στον νυν Αλέξη Κολιάδη για τα όσα...
  Ψευδείς χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αλεξάνδρου Κολιαδη, ο  πρόεδρος του Γ´...
Την έλλειψη νεφρολόγου και κέντρου αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο της Καρπάθου επισημαίνει σε επιστολή...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...