Μιχάλης Ερωτόκριτος: Να εφαρμοστεί και στα μικρά νησιά το καλάθι του νοικοκυριού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το αυξημένο κόστος των ειδών πρώτης ανάγκης εξαιτίας του πληθωρισμού και της μη ύπαρξης του θεσμού του καλαθιού της νοικοκυράς στα μικρά νησιά ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Υπουργό ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία κοινοποιήθηκε και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος , στην Επιτροπή νήσων και κοινωνικής συνοχής της ΚΕΔΕ στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και στο Σύλλογο Επαγγελματιών εμπόρων του Νησιού.

Η επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα :

« Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι κρίνεται αναγκαία η παρέμβαση σας για την εφαρμογή του προγράμματος " καλάθι του νοικοκυριού " και στις μικρές ακριτικές παραμεθόριες, νησιωτικές και ορεινές περιοχές καθώς φαίνεται να μην εφαρμόζεται σε εμπορικά καταστήματα που δραστηριοποιούνται σε αυτές .

Ήδη οι κάτοικοι των περιοχών αυτών επωμίζονται ένα επιπλέον κόστος από τις αυξημένες τιμές για την αγορά προϊόντων πρώτης ανάγκης και όχι μόνο.

Η τιμή των ειδών αυτών φαίνεται ακόμα και να διπλασιάζεται από αυτή στις αστικές περιοχές που έχουν την πολυτέλεια των super markets αυξάνοντας έτσι το κόστος διαβίωσης των ακριτών μας. Αιτία αυτού είναι μικρή κατανάλωση και η προσπάθεια των επαγγελματιών των περιοχών αυτών να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, στο να εξισορροπήσουν τα έξοδα κόστους της αρχικής τιμής του προϊόντος με τον υπολογισμό και των μεταφορικών εξόδων προκαλώντας έτσι ένα ντόμινο αυξήσεων, πολλές φορές δυσβάστακτο για τους ντόπιους καταναλωτές .

Όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα με κάποιο τρόπο επιδότησης προϊόντων, υπολογίζοντας το βάρος που επωμίζονται αφενός οι κάτοικοι των ακριτικών παραμεθόριων νησιωτικών και ορεινών περιοχών και αφετέρου να υποστηριχτούν και οι επαγγελματίες ώστε να κρατηθούν ανοικτές οι επιχειρήσεις τους».

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...