Μια οφειλόμενη απάντηση στα ψεύδη της Τ.Ο. ΝΔ Καρπάθου από την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ του νησιού

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

23/05/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια οφειλόμενη απάντηση στα ψεύδη της Τ.Ο. ΝΔ Καρπάθου από την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ του νησιού

Στις εκλογές της 15ης Μαΐου για Πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  στο νησί της Καρπάθου, προσήλθαν στην κάλπη 80 ψηφίσαντες (από τα 23 εγγεγραμμένα μέλη μέχρι τότε). Ως Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καρπάθου ευχαριστούμε θερμά και καλωσορίζουμε τα νέα μέλη μας. Με αναβαθμισμένο το αίσθημα ευθύνης απέναντι στα προβλήματα ανάγκες της τοπικής κοινωνίας μας, δεσμευόμαστε ότι συλλογικά διεκδικούμε και απαιτούμε την επίλυση αυτών. Διότι, για εμάς, πάνω απ’ όλα και από όλους, βρίσκεται το ΝΗΣΙ ΜΑΣ και οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ.

 

Όσο αφορά στην ανακοίνωση της Τ.Ο. ΝΔ Καρπάθου, πίσω από την οποία υπάρχουν οι συνήθεις «ύποπτοι» διαστρέβλωσης και ψευδούς επικοινωνιακής διαχείρισης των γεγονότων:

  1. Ως προς το ΦΠΑ στα νησιά, ήταν προαπαιτούμενο των μνημονίων που υπογράφηκαν από την Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, γι’ αυτό άλλωστε δεν έκλεινε και η αξιολόγηση (ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014).
  2. Για  τα θαλάσσια σύνορα τα οποία οριοθετήσατε για τις ανθρώπινες ζωές και μόνο, απεμπολώντας τα 12 ναυτικά μίλια, αφήνοντας το Ορούτσς-Ρέις να κάνει βόλτες και σεισμικές έρευνες ενώ εμείς, στην αντίστοιχη περίπτωση του Μπαρμπαρός, χωρίς Ραφάλ και Μπελαρά, αλλά με ψυχή και τις φρεγάτες μας να είναι εκεί, αποτρέψαμε  την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων
  3. Ως προς το Μεταφορικό Ισοδύναμο, σας ευχαριστούμε που επιβεβαιώνετε τους ισχυρισμούς μας σύμφωνα με τις ημερομηνίες που εσείς επικαλείστε.
  4. Ως προς το Αεροδρόμιο Καρπάθου, καλό είναι οι τοπικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, να ενημερώνονται για τις σχετικές Ερωτήσεις των βουλευτών τους. Αν το έκαναν, θα γνώριζαν την πρόσφατη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας (12/05/2022), προς το Υπουργείο Μεταφορών σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο Καρπάθου.
  5. Ως προς το λιμάνι του νησιού, που ισχυρίζεστε ότι έγινε πύλη εισόδου, τα έργα που απαιτούνται για να υλοποιηθεί παραπέμπονται στις καλένδες από την Κυβέρνησ’η σας. Για επιβεβαίωση, μπορείτε να ρωτήσετε τους ναυτιλιακούς πράκτορες του νησιού μας. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προσεγγίσει ούτε ιδιωτικό σκάφος από το εξωτερικό.
  6. Ως προς τη δημιουργία Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Καρπάθου, συγκρίνεται η δύναμη που απαιτείται για μια Υποδιεύθυνση με το δυναμικό που έχει η Κάρπαθος -όχι με δόκιμους αλλά με μόνιμο προσωπικό- ώστε να λειτουργεί επιχειρησιακά;
  7. Ως προς το Νοσοκομείο Καρπάθου, ας ρωτήσετε τους παραιτηθέντες ιατρούς για τους λόγους παραίτησής τους. Ας μας πουν οι υπεύθυνοι, αν σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα ήταν υποχρεωτικός ο κόμβος για τη λειτουργία οποιασδήποτε δομής ή επιχείρησης και, εφόσον δεν υπάρχει, αν θα μπορούσε να ηλεκτροδοτηθεί (πόσω μάλλον να λειτουργήσει). Εφόσον μας λέτε ότι προσλαμβάνετε μόνιμο προσωπικό, γιατί άραγε ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ οι συμβάσεις των Επικουρικών μέχρι 31/12/2022;

 

Υ.Γ. Τα κόμματα δεν ανήκουν στους εκάστοτε προέδρους τους αλλά στις αξίες, στις αρχές και στα ιδανικά που τα διέπουν.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...