Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Γιώργου Νικητιάδη στη Κω

Ισχυρό μήνυμα για ισχυρό ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή έστειλε και η Κως κατά την προεκλογική ομιλία του τ. υφυπουργού Πολιτισμού Τουρισμού και υποψήφιου βουλευτή Δωδεκανήσου Γιώργου Νικητιάδη, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα την Κυριακή 14 Μαΐου.

«Στις 21 Μαΐου θα θέσουμε τέρμα στην απαράδεκτη κατάσταση με την πλήρη εγκατάλειψη των νησιών μας και στα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο τ. υφυπουργός και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης, από το κατάμεστο και με αρκετούς όρθιους,  κινηματοθέατρο ΟΡΦΕΑΣ στην Κω, καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο.

Ο υποψήφιος βουλευτής, αναφέρθηκε στην περσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κω και τις ψεύτικες εξαγγελίες για την ανέγερση νέου νοσοκομείου, τονίζοντας πως από τότε έως σήμερα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.

Αναφέρθηκε στις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό σε ένα νησί με τεράστιο πληθυσμό, που υπερδιπλασιάζεται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.  Όπως σημείωσε με νόημα ο κ. Νικητιάδης για το νοσοκομείο της Κω έχει σημάνει ώρα μηδέν και η κραυγή αγωνίας για τον τομέα της υγείας ακούγεται από όλα τα νησιά μας. "Σε όλα αυτά θα μπει ένα τέλος, με το τέλος της αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας σε μερικές μέρες" τόνισε ο τ. υφυπουργός.

Ο Γιώργος Νικητιάδης υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ ζητάει στήριξη από την πρώτη Κυριακή για να μπορέσει να εφαρμόσει τις θέσεις του και να βάλει τέρμα στις χαμηλές συντάξεις, στην έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό και στο τεράστιο κόστος ζωής.  Ο τ. υφυπουργός αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που θέτει το ΠΑΣΟΚ για να υπάρξει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή όπως είναι η στήριξη του ΕΣΥ, η ορθή κατανομή του ταμείου Ανάκαμψης, η προστασία της πρώτης κατοικίας, η προστασία των δανειοληπτών, η επαναφορά του ΕΚΑΣ αλλά και η μείωση του κόστους ζωής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Νικητιαδης στη στήριξη της Ελληνοαμερικανικής και στη στήριξη της Ελληνογαλλικής συμφωνίας για τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, υπογραμμίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ πάντα έβαζε πρώτα το εθνικό συμφέρον.

Πέρα από το φλέγον θέμα του νοσοκομείου, ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε και σε άλλα τοπικά ζητήματα της Κω που βαλτώνουν με ευθύνη της πολιτείας. Στόχευσε στην απαραίτητη κατάρτιση ενός στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό και υπογράμμισε πως η Κως θα πρέπει να αποκτήσει Μαρίνα 1.000 θέσεων καθώς και δεύτερο εμπορικό λιμάνι. Σημείωσε παράλληλα πως στην πατρίδα του πατέρα της ιατρικής, του Ιπποκράτη, θα έπρεπε να υπάρχει σχεδιασμός για πλήρη αξιοποίηση του συνεδριακού τουρισμού με προσέλκυση ιατρικών συνεδρίων καθώς και αξιοποίηση του όρκου του Ιπποκράτη με τη συνεργασία ιατρικών σχολών. 

Για μια ακόμη φορά ο Γιώργος Νικητιάδης αναφέρθηκε στην ανυπαρξία φωνής του ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή, που ζημίωσε τα Δωδεκάνησα. Παραλλήλως τόνισε, πως εάν το ΠΑΣΟΚ είχε εκπρόσωπο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η κατάσταση στα νησιά μας δεν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα και ζήτησε ισχυρή στήριξη τόσο στο ΠΑΣΟΚ για μια ισχυρή κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή όσο και στο πρόσωπό του για να αποκτήσουν ξανά φωνή στη Βουλή τα Δωδεκάνησα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ Νικητιάδης στις μητέρες που την Κυριακή γιόρταζαν και φυσικά στη σύζυγο του Γιούλα Ιατρού Νικητιάδη. 

Πριν την ομιλία του κ. Νικητιάδη χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου Γιάννης Χατζηγιακουμής και ο φοροτεχνικός - οικονομολόγος και πρόεδρος  της Ε.Φ.Ε.Ε Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου Μιχάλης Κώστογλου .

Ο κ. Γ. Νικητιάδης ολοκλήρωσε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους και όλοι μαζί έδωσαν ραντεβού στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή, για ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ!


 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...