Μεγάλη διασπορά του κορονοιού στην Κάσο - Λήψη μέτρων από την δημοτική αρχή του νησιού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

- Θέμα: Κοινή συνεδρίαση του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας και επιτροπής υγείας του Δήμου της Η.Ν. Κάσου .

Σε συνέχεια της κοινής συνεδρίασης του συντονιστικού τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας και της επιτροπής υγείας του Δήμου της Η.Ν. Κάσου ενημερώνουμε τους κατοίκους του νησιού ότι ήδη καταγράφεται αυξημένη πίεση στο προσωπικό του ΠΠΙ Κάσου μιας που από τα μέχρι σήμερα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα οποία ανέρχονται στα 85 θα πρέπει να προστεθούν τα μη καταγεγραμμένα στο ιατρείο του νησιού καθώς επίσης και οι ασυμπτωματικοί με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να φτάνει τριψήφιο νούμερο. Ποσοστό πολύ μεγάλο αναλογικά με τον πληθυσμό του νησιού θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται η κορύφωση με νέα περιστατικά .

Λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη μεταδοτικότητα του ιού αλλά και την ήδη μεγάλη διασπορά της νόσου στην κοινότητα εφιστούμε την προσοχή όλων και συστήνουμε συγκεκριμένα :

- Την αποφυγή διοργανώσεων κοινωνικών εκδηλώσεων και εορτών για το επόμενο δεκαπενθήμερο καθώς θα προκαλέσουν φαινόμενα συνωστισμών.

Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους (κυρίως στους εσωτερικούς), με ταυτόχρονη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων και την όσο το δυνατόν αποφυγή συνωστισμών .

Απευθυνόμενοι στους νοσήσαντες ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και συστήνουμε την κατά γράμμα εφαρμογή των οδηγιών που παρέχονται από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του ΠΠΙ Η.Ν. Κάσου οι οποίες προβλέπουν, την αυστηρή τήρηση 5 ήμερης καραντίνας όπως ακριβώς προβλέπει το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο από την ημέρα της θετικότητας. Μετά το πέρας των προβλεπόμενων ημερών η λήξη της κατ’ οίκον απομόνωσης πραγματοποιείται εφόσον δοθεί η ανάλογη οδηγία από το προσωπικό του ΠΠΙ Η.Ν. Κάσου, ενώ επιστρέφουν στις δραστηριότητες της καθημερινότητας τους με την αυστηρή χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους.

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΔΕ ΟΤΙ Η ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΔΗΓΙΩΝ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.

Η τήρηση των παραπάνω συστάσεων αλλά και η κατά γράμμα εφαρμογή των οδηγιών που παρέχονται από το προσωπικό του ΠΠΙ Η.Ν. Κάσου το οποίο συνεπικουρείται από την Πολιτική προστασία του Δήμου και την Δημοτική επιτροπή υγείας σκοπό έχουν την γρήγορη αποκλιμάκωση της υπάρχουσας διασποράς αλλά και την ελάφρυνση της πίεσης που ασκείται αυτή την στιγμή στο ιατρείο μας .

Κάνοντας έκκληση στο αίσθημα της ατομικής ευθύνης στον καθένα ξεχωριστά εφιστούμε την προσοχή και παρακαλούμε για την συμβολή όλων για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και την διάσωση της τουριστικής περιόδου με την γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...