Μανώλης Σαββής: Η κοινωνία απαιτεί αλλαγή πορείας και ανατροπή στο δήμο Ρόδου

Μανώλης Σαββής: Η κοινωνία απαιτεί αλλαγή πορείας και ανατροπή στο δήμο Ρόδου

- Λίγες  εβδομάδες πριν από την απόφαση των μελών των παρατάξεων Χατζηδιάκου-Κουσουρνά για το ποιος θα ηγηθεί  στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ο Μανώλης Σαββής  η ο Σάββας Διακοσταματίου, ο πρώτος άνοιξε σήμερα τα χαρτιά του στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου και  παρουσίασε  τις θέσεις του.

«Η κοινωνία ζητά ανατροπή, αλλαγή στο δήμο Ρόδου. Η σημερινή δημοτική αρχή δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών σε όλα τα επίπεδα και τώρα ζητά μια άλλη ρότα στα δημοτικά μας πράγματα» ανέφερε ο κ.Σαββής.

Στην πρώτη ερώτηση «γιατί θέλει να επιστρέψει στη αυτοδιοίκηση μετά από  πολλά χρόνια παρουσίας του είτε ως δήμαρχος Νότιας Ρόδου, είτε ως αντιδήμαρχος δήμο Ροδίων και Ρόδου»  ο κ. Μανώλης  Σαββής απάντησε λέγοντας ότι θεωρεί τον εαυτό του ενεργό πολίτη. «Παραμένω ενεργός πολίτης που κρίνει, διαμορφώνει, παλεύει, συμμαχεί  και πετυχαίνει πράγματα.  Η παρουσία μου ιδίως τα τελευταία δύσκολα χρόνια στην Εθνική Τράπεζα με γέμισε εμπειρίες και με έκανε να δω τις εξελίξεις με άλλο μάτι »σημείωσε. «Για μένα –συνέχισε- η δεκαετής  παρουσία μου στην τράπεζα με εμπλούτισε με γνώσεις, κυρίως με νέα αντίληψη για το πως η κοινωνία πρέπει να λύσει τα προβλήματα της σε σχέση με τα οικονομικά δεδομένα και τις ανάγκες  της.  Η τράπεζα για μένα ήταν ένα μεγάλο σχολείο  για να αντιληφθώ εκ νέου πως πρέπει να διαμορφώνει κανείς τον κοινωνικοοικονομικό περίγυρο γύρω του. Οι τράπεζες ευτυχώς η δυστυχώς είναι απαραίτητες στη μετάλλαξη που πρέπει να έρθει για να είναι θετική η πορεία της κοινωνίας . Θέλω να καταθέσω στην κρίση των συμπολιτών μου όχι μόνο την πορεία που είχα αλλά και τη δυνατότητα που έχω να προσφέρω ακόμη περισσότερα στον τόπο μας. Η Ρόδος έχει απόλυτη ανάγκη μιας άλλης πορείας. Πρέπει να αλλάξουμε ρότα  σε πολλά επίπεδα».

Στην ερώτηση «πως σχολιάζει  την πορεία της σημερινής δημοτικής αρχής, ο πρώην δήμαρχος Νότιας  Ρόδου δεν «μάσησε τα λόγια του»: « Είναι κοινή διαπίστωση ότι δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών. Υπολείπεται σοβαρά των προσδοκιών είτε σε θέματα καθημερινότητας (σκουπίδια, οδοποιία, πράσινο κ.λ.π) είτε σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, να περιγράψει με καλύτερους όρους το μέλλον που συνεχώς αλλάζει και πρέπει να είμαστε παρόντες. Η σημερινή δημοτική αρχή έδωσε και δείγματα αυταρχισμού, πολλές φορές ήταν ζητούμενη η δημοκρατική λειτουργία της. Η κοινωνία παρακολουθεί και καταγράψει την ανάγκη για αλλαγή πορείας και ανατροπής».

Οκ.Σαββής υπερασπίστηκε την διαδικασία που ακολουθούν οι παρατάξεις Χατζηδιάκου-Κουσουρνά για την επιλογή του νέου επικεφαλής και καλεί  τους εκλέκτορες να κρίνουν, να αξιολογήσουν και να επιλέξουν. Δηλώνει ότι σε περίπτωση που δεν αποτελέσει την επιλογή των εκλεκτόρων, θα στηρίξει ενεργά τη νέα παράταξη και θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...