ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : « Η αρχιτεκτονική της Σύμης είναι το συγκριτικό της πλεονέκτημα»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

30 Ιανουαρίου 2023

- ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : « Η αρχιτεκτονική της Σύμης είναι το συγκριτικό της πλεονέκτημα».

 

Στη βράβευση της Σύμης και του Δημάρχου της κ. Παπακαλοδούκα από τον Φιλολογικό Σύλλογος ‘’Παρνασσός ‘’ παρευρέθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας.

Η βράβευση, που πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Φιλολογικού Συλλόγου ‘’Παρνασσός’’ και καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κωνσταντινόπουλο,  αφορούσε στη διατήρηση του νεοκλασικού χαρακτήρα του παραδοσιακού οικισμού του νησιού με τη μοναδική και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.

Στη βράβευση παραβρέθηκε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Παρνασσός, θεσμικοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων και επιστημονικών ενώσεων, καθώς και εκπρόσωποι από το γραφείο του Πρωθυπουργού. Παρέστη επίσης και ο Αντιδήμαρχος Σύμης κ. Νικήτας Γρύλλης.

 « Το οικιστικό μοντέλο της Σύμης αλλά και η αρχιτεκτονική της είναι το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού που το καθιστά ξεχωριστό στους επισκέπτες τους», τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Κόνσολας.

Επισήμανε ότι ο ιστορικός και παραδοσιακός χαρακτήρας του οικισμού στη Χώρα της Σύμης αποτελεί πρότυπο βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης, μέσα από τα χιλιάδες χρώματα. τα μοναδικά αετώματα, τις βοτσαλωτές αυλές και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ταυτότητα, όπου ο επισκέπτης του νησιού βιώνει μια μοναδική εμπειρία.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι είναι πεπεισμένος  πως ο Δήμαρχος Σύμης κ. Παπακαλοδούκας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γρύλλης , τα στελέχη της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου, μαζί με τους κατοίκους της Σύμης προσπαθούν με εφαρμοσμένες πολιτικές και δράσεις να διατηρήσουν την αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, που με Βασιλικό Διάταγμα αποτυπώνει τη μοναδικότητά τους.

 

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...