ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Πρόγραμμα στήριξης της μελισσοκομίας στα μικρά νησιά του Αιγαίου»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

2 Απριλίου 2024

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Πρόγραμμα στήριξης της μελισσοκομίας στα μικρά νησιά του  Αιγαίου»

Διευρύνεται και ενισχύεται το πρόγραμμα στήριξης της μελισσοκομίας στα μικρά νησιά του Αιγαίου, όπως προκύπτει από την απάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, που είχε αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα:

- Η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε την τροποποίηση του προγράμματος με την καθιέρωση ενός ελάχιστου ποσού βασικής οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 4 ευρώ  ανά κυψέλη.

- Καθιερώνεται πρόσθετη οικονομική ενίσχυση μέχρι 10 ευρώ ανά κυψέλη, σε αναλογία με  την ποσότητα του μελιού που παράγεται και εμπορεύεται νομίμως κατά το έτος υποβολής της αίτησης ενίσχυσης, ως κινήτρου για την αύξηση της παραγωγής – εμπορίας.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα στήριξης της μελισσοκομίας στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους στοχεύει στην ενίσχυση της βιωσιμότητας και αποτελεσματικότητας των υπαρχουσών  μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων, στην ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής μελιού και στην επάρκεια των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο προϊόν.

Παράλληλα, ο τομέας της μελισσοκομίας, στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027, θα ενισχυθεί με το ποσό των 61.626.450 ευρώ.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...