ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ειδικά φορολογικά κίνητρα για επιχειρήσεις και πολίτες στο Αγαθονήσι και σε νησιά με πληθυσμό έως 350 κατοίκους»

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

10 Ιουλίου 2024

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ειδικά φορολογικά κίνητρα για επιχειρήσεις και πολίτες στο Αγαθονήσι και σε νησιά με πληθυσμό έως 350 κατοίκους»

 

Με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του μοναδικού πρατηρίου καυσίμων στο Αγαθονήσι, αλλά και το κλείσιμο και άλλων επιχειρήσεων στο νησί, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, προτείνει συγκεκριμένα φορολογικά κίνητρα για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Επισημαίνει ότι η διατήρηση και η ενίσχυση της ζωής, της ανθρώπινης και οικονομικής δραστηριότητας στο Αγαθονήσι συνδέεται με εθνικούς και γεωπολιτικούς λόγους υψίστης σημασίας, ενώ η οριζόντια εφαρμογή φορολογικών υποχρεώσεων για ένα πρατήριο καυσίμων σε ένα μικρό νησί 150 κατοίκων, που αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται ανάλογες επιχειρήσεις στην ηπειρωτική χώρα και σε μεγαλύτερα νησιά, οδήγησε στο να καταστεί ασύμφορη η λειτουργία του και να κλείσει.

Ο Μάνος Κόνσολας τονίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει την καθιέρωση φορολογικών κινήτρων για τη λειτουργία επιχειρήσεων σε νησιά κάτω των 350 κατοίκων, γεγονός που δεν είναι απαγορευτικό για τα δημοσιονομικά δεδομένα και τους περιορισμούς που υπάρχουν.

Καταθέτει, μάλιστα, συγκεκριμένες προτάσεις, όπως:

1ον: Ειδικό φορολογικό και κανονιστικό πλαίσιο για τα πρατήρια καυσίμων σε νησιά κάτω των 350 κατοίκων.

2ον: Μηδενικό φορολογικό συντελεστή και μείωση των ασφαλιστικών επιβαρύνσεων για τα 5 πρώτα χρόνια λειτουργίας μιας επιχείρησης σε ένα νησί κάτω των 350 κατοίκων.

3ον: Επίδομα 1.000 ευρώ το μήνα για μια τριετία για οικογένειες με παιδιά ή αντίστοιχο επίδομα για νέα ζευγάρια που θα εγκατασταθούν σε ένα νησί κάτω των 350 κατοίκων.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...