Μακριά απο τα προβλήματα των εργαζομένων του δήμου Νισύρου, η δημοτική αρχή του νησιού - Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                    Νίσυρος, 04/11/2019

            ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ                                                  Αρ. Πρωτ. : 24

         Μέλος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.       

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 30 του Οκτώβρη ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νισύρου για ακόμα μια φορά πραγματοποίησε παρέμβαση για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Συγκεκριμένα:

Αναδείξαμε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του αμαξοστασίου όπου επί της ουσίας έχει μετατραπεί σε μια παράνομη χωματερή με αποτέλεσμα να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων. Για τα οχήματα, τα περισσότερα για να μην πούμε όλα είναι ασυντήρητα με αποτέλεσμα να είναι α κινητοποιημένα. Όσο δε αφορά τα Μέσα Ατομικής Προστασίας ξανά ενημερώσαμε ότι για το 2019 δεν έχουν δοθεί σε κανέναν συνάδελφο, ούτε καν στους συναδέλφους που έχουν προσληφθεί μέσα από το πρόγραμμα Κοινωφελής Εργασίας. Και βέβαια δεν έχουν γίνει ούτε οι προληπτικές εξετάσεις και οι εμβολιασμοί στους συναδέλφους. Αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία μας. Επίσης τονίσαμε ότι θα πρέπει άμεσα να στελεχωθεί το σύνολο των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η μονάδα αφαλάτωσης λειτουργεί χωρίς το αναγκαίο – εξειδικευμένο προσωπικό. Και βέβαια ότι άμεσα θα πρέπει να προσληφθεί Τεχνικός Ασφαλείας. 

Στην απάντηση του ο Δήμαρχος αλλά και συνολικά η δημοτική αρχή προσπάθησε να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο.

Για το αμαξοστάσιο μας δήλωσε ότι όντως υπάρχουν κάποια κλαδιά, χόρτα και κάποια ξύλα αλλά αυτά βρίσκονται εκεί γιατί γίνεται διαλογή για την ανακύκλωση.

Όσο για τα οχήματα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι ο στόλος θα αντικατασταθεί μέχρι το 2030 με ηλεκτροκίνητα οχήματα. Σχετικά με αυτό να σας αναφέρουμε ότι από τα πέντε (5) ηλεκτροκίνητα τρίκυκλα, μόνο το ένα (1) είναι σε λειτουργία.

Ενώ όσο αφορά τη μονάδα αφαλάτωσης μας δήλωσε ότι οι δυο εργαζόμενοι είναι αρκετοί, ότι δεν υπάρχει μηχανικός να τοποθετηθεί στη μονάδα, ούτε θα προσληφθεί προσωπικό διότι η δημοτική αρχή μελλοντικά θα αποφασίσει σχετικά για το αν δοθεί η μονάδα αφαλάτωσης σε ιδιώτη. Ενημερωτικά σας δηλώνουμε ότι υπάρχει στο Δήμο μας μηχανικός για το εργοστάσιο αφαλάτωσης, όπου εργαζόταν και στο παρελθόν εκεί. Ενώ όσο αφορά την πρόσληψη Τεχνικού Ασφαλείας μας δήλωσε ότι ο ένας από τους τρεις ειδικούς συνεργάτες του Δημάρχου θα επωμισθεί και την αρμοδιότητα του Τεχνικού Ασφαλείας.

Για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας η απάντηση δόθηκε από τη πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία « έριξε» την ευθύνη στην συνάδελφο λέγοντας ότι φταίει η υπηρεσία και ότι από τη μεριά της διοίκησης δεν υπάρχει καμιά ευθύνη. Ενώ όσο αφορά τους εμβολιασμούς και τις προληπτικές εξετάσεις μας δήλωσε ότι θα πρέπει να τα κάνουμε μόνοι μας.  Η Πρόεδρος προφανώς δεν γνωρίζει την σχετική Νομοθεσία ούτε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Συμπέρασμα. Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η δημοτική αρχή του Δήμου Νισύρου, βρίσκεται μακριά από τα προβλήματα των εργαζομένων που έχουν να κάνουν με την υγιεινή και ασφάλεια. Δεν διστάζουν να βαφτίζουν το μαύρο άσπρο προκειμένου να μειώσουν ακόμα περισσότερο το λεγόμενο κόστος αδιαφορώντας βέβαια για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Η δημοτική αρχή συνειδητά υποβαθμίζει τις υπηρεσίες από προσωπικό και από υλικοτεχνική υποδομή γιατί έχουν σχέδιο να προχωρήσουν άμεσα στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, το κάνουν με τη μεταφορά των λυμάτων, με τη συγκοινωνία του νησιού, το παραδέχτηκαν μέσα από την απάντηση που μας έδωσαν όσο αφορά την αφαλάτωση. Δεν μας λένε βέβαια ποιος θα πληρώσει το κόστος;

Για εμάς το πρώτο και το κύριο είναι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων.

Καλούμε την δημοτική αρχή να αναλογιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες της όσων αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.  

 

ΤΟ Δ.Σ.

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...