Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χ. Κόκκινου για την 195η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Κάσου

Δελτίο Τύπου-Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χ. Κόκκινου για την 195η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Κάσου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος, με αφορμή την 195η επέτειο του ολοκαυτώματος της Κάσου, προέβη στο παρακάτω μήνυμα:

«Οι επετειακές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους ήρωες του ολοκαυτώματος της Κάσου (συμπληρώνονται 195 χρόνια) που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες, στέλνουν στους Δωδεκανήσιους και όλους τους Έλληνες έντονα και διαχρονικά μηνύματα.

Το 1824 ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος αποτελούμενος από 45 πλοία και 4.000 άνδρες και μετά από προδοσία, αφάνισε τον πληθυσμό του ακριτικού νησιού, που αριθμούσε εκείνη την περίοδο 11.000 ψυχές. Χιλιάδες θανατώθηκαν από τον αιμοσταγή κατακτητή και αρκετοί ήταν εκείνοι που οδηγήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα. Αυτές οι θυσίες στέλνουν διαχρονικά μηνύματα στις νεότερες γενιές και ιδιαίτερα στις κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος μας και που την ίδια ώρα εκδηλώνονται -αντίθετα με τις διεθνείς συνθήκες- απαράδεκτες και προκλητικές επεκτατικές βλέψεις από την ηγεσία της γείτονος χώρας Τουρκίας. Ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία και ελευθερία είναι διαρκής.

Οι Κασιώτες και οι Κασσιώτισες με αυταπάρνηση έστειλαν το μήνυμα της αντίστασης και του αγώνα. Δεν υποτάχθηκαν στον τύραννο.

Σήμερα καλούμαστε να διαφυλάξουμε την εθνική μας ενότητα, να επαγρυπνούμε για την ελευθερία της πατρίδας μας και να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες ζωής στους ακρίτες νησιώτες μας, που το αξίζουν και «φυλάνε Θερμοπύλες».»

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...