Μήνυμα απο τον αντιπεριφερειάρχη Κάλλιστο Διακογεωργίου για τον καρκίνο του μαστού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Βιομηχανίας & Φυσικών Πόρων κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου προέβη από  το Σάββατο 9-10-2021 στην φωταγώγηση με ροζ χρώμα -σύμβολο, του κτιρίου της επιχείρησης του, και μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, θέλοντας να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα, πως ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ανίκητος.

Στο πλαίσιο μιας σεμνής τελετής στην οποία ανταποκρίθηκαν  αρκετοί πολίτες , η  Πρόεδρος κ. Μαρία Κρητικού και μέλη  του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ρόδου ενώνοντας την ευαισθησία τους για να σταλεί ένα πιο δυνατό μήνυμα για τον καρκίνο του μαστού.   Ο  Αντιπεριφερειάρχης θέλησε να δοθεί   ηχηρά το μήνυμα ότι το δικαίωμα στη ζωή προϋποθέτει και την ενημέρωση, την πρόληψη, την επαγρύπνηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο αγώνας αυτός είναι ένα βήμα προς το αύριο».

Ο μήνας Οκτώβριος από το 1985 είναι αφιερωμένος στην πρόληψη και ενημέρωση κατά του καρκίνου του μαστού. Η συμβολική φωταγώγηση υπενθυμίζει σε όλους τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Ο προληπτικός έλεγχος αποτελεί σημαντικό «όπλο» στην μάχη κατά του καρκίνου. Ο καρκίνος του μαστού αν διαγνωσθεί στα πρώτα στάδια μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Στη δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε πως η διάδοση του μηνύματος είναι υπόθεση όλων. «Με τον τρόπο μας και τη συμβολή μας μπορούμε να μεταφέρουμε το σπουδαίο μήνυμα της πρόληψης». Αναφερόμενος στη δράση της Περιφέρειας και στην ευαισθησία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου τόνισε ότι « Σε κάθε νησί της Περιφέρειας μας, σε κάθε χωριό  και γειτονιά του τόπου μας η Περιφέρεια μας επιδίδεται σε ένα διαρκή αγώνα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, πρόληψης.

 

 

 

 

 

 

 

                                                          

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Αγαπητοί φίλοι, Ο κ. Χατζημάρκος με την παρακάτω επονομασθείσα «διακήρυξη» του μας προκαλεί...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...