"Λυχνάρια με ερωτικές παραστάσεις ύστερης αρχαιότητας από τη Ρόδο" - Ομιλία της αρχαιολόγου Αγγελικής Κατσιώτη, στη μεσαιωνική οπλοθήκη de Milly

Σας περιμένουμε την Πέμπτη  6/6/2024 και ώρα 19:00, στην ομιλία της αρχαιολόγου κ. Αγγελικής Κατσιώτη, στη μεσαιωνική οπλοθήκη de Milly, με τίτλο: "Λυχνάρια με ερωτικές παραστάσεις ύστερης αρχαιότητας από τη Ρόδο".


Οι σκηνές ερωτικής συνεύρεσης στα λυχνάρια της συλλογής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου μάς επιτρέπουν να ρίξουμε μια ματιά σε δημόσιες ή ιδιωτικές σκηνές της κοινότητας και να παρακολουθήσουμε συνοπτικά τον μετασχηματισμό και την προσαρμογή της αρχαίας πόλης της Ρόδου στα νέα χριστιανικά δεδομένα.

Το περιεχόμενό τους, ειλικρινές, άμεσο και εμφανές τότε, δυσερμήνευτο κάποιες φορές σήμερα, αποτελεί μέρος της ιστορίας της πόλης κατά τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες και συμβάλλει στην καλύτερη γνώση των πρωτοβυζαντινών καταλοίπων της.


Η ομιλία είναι η όγδοη και τελευταία κατά σειρά του Α' κύκλου των αρχαιολογικών διαλέξεων, που διοργανώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και το τοπικό παράρτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, για το έτος 2024.

Θα είναι χαρά μας να σας έχουμε κοντά μας.


Είσοδος ελεύθερη

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Η μάχη της αμμουδιάς, το αθέατο Τραμπολίνο της Ρόδου και ένας στραβωμένος Πύργος Ναυαγοσώστη...
Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...