Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ρόδου: Να ξεκινήσουν δια ζώσης οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών

Δελτίο τύπου

«Μη μου τους κύκλους τάραττε» κάνει πράξη η Δημοτική Αρχή επιμένοντας να συνεδριάζουν ή δια περιφοράς ή με τηλεδιάσκεψη η οικονομική επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ενώ δεν υπάρχει ούτε ουσιαστικό, ούτε τυπικό κώλυμα για να γίνονται οι συνεδριάσεις δια ζώσης, η Δημοτική Αρχή επιμένει στην εξ αποστάσεως και εκ του ασφαλούς λειτουργία των οργάνων , απαξιώνοντας πλήρως τις παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων, τοπικών φορέων και κοινού, που τους αφορούν ζητήματα τα οποία συζητιούνται σ’ αυτά τα όργανα.

Καταντά πλέον η λειτουργία τους απλά μια τυπική διαδικασία έγκρισης προειλημμένων αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και απόδειξη αποτελεί η άνευ προηγουμένου πρόσκληση συνεδρίασης «δια περιφοράς» της Οικονομικής Επιτροπής με 89 θέματα!!!

Πέρα από την αφαίρεση αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου ν’ αποφασίζει για κρίσιμα ζητήματα του δήμου, η συζήτηση αυτών των θεμάτων, που αφορούν σοβαρά προβλήματα σε όλους τους τομείς, (καθαριότητα, σχολεία, πολιτισμό, προϋπολογισμούς , τεχνικά έργα κ.α.), όταν γίνεται με ένα γραπτό μήνυμα ΝΑΙ ή ΟΧΙ,  φτάνει στα όρια της κωμικοτραγωδίας.

Είναι έξω από κάθε λογική να μην συνεδριάζουν τα όργανα του Δήμου σήμερα δια ζώσης για λόγους προστασίας από την πανδημία, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όταν στο νησί δεχόμαστε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε μήνα.

Να πάρουν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τις ευθύνες τους απέναντι κυρίως στο Ροδιακό λαό που απαξιώνεται και να ξεκινήσουν τις δια ζώσης συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών, αρχής γενομένης από την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. στις 25 Οκτώβρη.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Τάκης Πότσος

Κώστας Τσουρούτης

Ρόδος 22/10/2021

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...