Κώστας Χαλκιάς: Έτοιμος ο δήμος Ρόδου για τη λήψη δανείου ύψους 11 εκ. ευρώ - Θα βγουν στο σφυρί 2-3 ακίνητα για να ξεχρεώσει ο δήμος!....

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών και αναπληρωτής δημάρχου Κώστας Χαλκιάς σε δηλώσεις αναφέρθηκε στις διαδικασίες που έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή για τη λήψη δανείου από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων ύψους 11 εως 12 εκ. ευρώ. Όπως είπε έχει ξεκινήσει η συλλογή των απαραίτητων στοιχειών και η εκπόνηση ενός επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση του κόστους του δανείου από το δήμο Ρόδου.Το θέμα αναμένεται να τεθεί για λήψη απόφαση πρώτα από την δημοτική επιτροπή και στη συνέχεια στο δημοτικό συμβούλιο τέλος Μάιου με αρχές Ιουνίου.

Ο κ. Χαλκιάς μίλησε για τις προσπάθειες εξοικονόμησης πόρων από τη δημοτική αρχή όπως και η αξιοποίηση των πόρων που προέρχονται από την ελεγχόμενη στάθμευση και τους κοινόχρηστους χώρους. Μάλιστα όπως είπε η δημοτική αρχή σκοπεύει να νοικιάσει και άλλους κοινόχρηστους όμορους χώρους για την είσπραξη παραπάνω πόρων… O κ. Χαλκάς δεν έκρυψε τις προθέσεις της δημοτικής αρχής να βγάλει στο σφυρί 2-3 ακίνητα του δήμου στα πλαίσια να εξευρεθούν πόροι για να ξεχρεώσει!.... "Βεβαίως έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας. Βλέπουμε κάποια συγκεκριμένα ακίνητα με υψηλό βαθμό ωριμότητας σε σχέση με την εμπορευσιμότητα τους. Μπήκαμε στη διαδικασία να επιλέξουμε ακίνητα που μπορούν να θεωρηθούν εμπορεύσιμα" σημείωσε. Ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Ρόδου, τέλος, αναφέρθηκε στις οικονομικές υποχρεώσεις ιδιωτών προς τον δήμο Ρόδου που ανέρχονται σε δεκάδες εκ. ευρώ. Κάποιες από αυτές είναι επισφαλής αφού είναι υποχρεώσεις που έχουν ξεπεράσει τη δεκαετία.

 

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Μητροπολίτης Κύριλλος στο Verena.gr: Σαν την Ανάσταση στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, δεν έχει!...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...