Κόρη οφθαλμού τα επιχειρηματικά συμφέροντα για την περιφερειακή αρχή

Κόρη οφθαλμού τα επιχειρηματικά συμφέροντα για την περιφερειακή αρχή

Ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους κρατά συνεχώς η περιφερειακή αρχή, πρωτοπορώντας στην υλοποίηση των επενδυτικών τους απαιτήσεων. Ταυτόχρονα προβάλλει το ανυπόστατο επιχείρημα ότι, με αυτήν την πολιτική εξασφαλίζεται η ανάπτυξη και η ευημερία  για όλους τους νησιώτες.

Αλήθεια, που συναντιέται αυτή η «κοινή» ευημερία της TUI, των μεγαλοξενοδόχων, των μεταφορικών εταιρειών με την βασανιστική πραγματικότητα που ζει χειμώνα-καλοκαίρι ο σερβιτόρος, η καμαριέρα και όλοι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό; Ήδη η πλειοψηφία τους δεν παίρνει καν το πενιχρό επίδομα ανεργίας.

Ποιο είναι το κομπόδεμα όλων αυτών των επίδοξων σωτήρων επενδυτών, που επιδοτούνται από κάθε διαθέσιμο ευρωπαϊκό, κρατικό και περιφερειακό ταμείο, ενώ την ίδια στιγμή στους εργαζόμενους πετάνε τρύπια καλάθια, pass και voucher;

Ο πήχης της ανάπτυξης, για την οποία επαίρεται η περιφερειακή αρχή ότι βάζει ψηλά με τις δράσεις της, ταυτίζεται απόλυτα με το ύψος των απαιτήσεων των επιχειρηματικών συμφερόντων στον τουρισμό, στην ενέργεια, στην διαχείριση των απορριμμάτων, στις μεταφορές, στην διαχείριση του νερού και όποιου άλλου αγαθού ή υπηρεσίας εμπορεύονται οι όμιλοι.

Την ίδια ώρα σε κοινό βηματισμό με την κυβέρνηση και την ΕΕ, κατεβάζουν ολοένα και πιο κάτω τον πήχη της κάλυψης των κρίσιμων κοινωνικών αναγκών.

Τα χρήματα των ευρωπαϊκών και κρατικών ταμείων που βγαίνουν μέσα από το φορολογικό ξεζούμισμα του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της Ευρώπης, έρχονται στην περιφέρεια «προσημειωμένα» για το πού θα πάνε. Οι πράσινοι στόχοι των μονοπωλίων γίνονται πυξίδα της δράσης της περιφέρειας.

Οι υπόλοιπες ανάγκες των νησιωτών σε έργα και υπηρεσίες που χρειάζονται, έρχονται σε δεύτερη μοίρα, τόσο στην ιεράρχηση όσο και στο πότε και πώς υλοποιούνται.

Καταρρίπτεται από την ίδια τη ζωή το αφήγημα που προσπαθούν να περάσουν τα αστικά πολιτικά επιτελεία, ότι πλούτος και ανάπτυξη για όλους σημαίνει να υποτάσσεται ο λαός και να θυσιάζει τα δικαιώματά του στις απαιτήσεις των ομίλων.

Αυτήν την πραγματικότητα αποκάλυψε τεκμηριωμένα η Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση για τον απολογισμό και τα πεπραγμένα της περιφερειακής αρχής του έτους 2022.

Ο τεράστιος πλούτος που παράγεται στα νησιά είναι κόπος και μόχθος των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, όλων των βιοπαλαιστών και τον δικαιούνται στο ακέραιο με κάλυψη όλων των αναγκών τους σήμερα, σε όλα τα επίπεδα.

Για καλύτερους μισθούς, απολύτως δωρεάν και δημόσια υγεία, σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, πολιτισμό και αθλητισμό, τακτικές και φθηνές συγκοινωνίες, υποδομές για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του από πλημμύρες , πυρκαγιές και άλλες καταστροφές.  Ο λαός τσακίζεται για να παραχθεί όλος ο πλούτος που διαφημίζει η περιφέρεια, γι’ αυτό τον δικαιούται στο ακέραιο και μπορεί να τον κατακτήσει με την πάλη του.

Υ.Γ. Η επανειλημμένα αήθης επίθεση του κ. Περιφερειάρχη στη Λαϊκή Συσπείρωση , αποδεικνύει ότι τον ενοχλεί η κριτική, που μόνο οι περιφερειακοί της σύμβουλοι κάνουν από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα που προστατεύει ο ίδιος, ως κόρη οφθαλμού!

1/02/2023

Φωτογραφικό υλικό

Προτάσεις Verena

Από την Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, εκδόθηκε η ακόλουθη...
Μπορεί να κάνει σήμερα τον ανήξερο ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης όμως στην συνεδρίαση του...
Χθες ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε και ζητά την μείωση των ελαφιών στη...
Αρχισαν τα...γαλλικά στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου πολύ νωρίτερα απ ότι αναμενόταν!....Σε μια...